Túlélőcsomag vállalkozóknak – Érdemes szemezgetni

Lapzártánkkal egy idõben kaptuk kézhez azt az információs csomagot, amely a mûködõ kis- és középvállalkozások számára nyújt hasznos információkat. Kedvezményes hitelekrõl, kamattámogatásokról és egyéb újdonságokról adunk közre egy rövid ismertetõt. Szemezgessenek haszonnal közülük.

Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter a napokban adta közre azt a tájékoztatót, amelyben összegyûjtve olvashatók a vállalkozásokat segítõ folyamatban lévõ intézkedések.
Kedvezõbbé váltak pl. az Új Magyarország mikro hitel igénylésének feltételei, valamint kedvezõ kamatozású beruházási hitelcsomag  látott napvilágot. Az Új Magyarország hitelgarancia pedig valós pénzügyi háttértámogatást nyújt  a szféra szereplõi számára. Várhatóan májustól indul a kockázati tõke program. Mindezekrõl az MV Zrt. www.mvzrt.hu honlapján tudhatnak meg bõvebbet.
A Magyar Fejlesztési Bank folyamatosan vezeti be a piacra azokat a kedvezményes kamatozású és hosszú lejáratú hiteltermékeket, amelyekkel a vállalkozások versenyképességük megõrzését biztosíthatják, és a válság következményeit enyhíthetik. A kereskedelmi bankok pedig hamarosan megkezdik az új forgóeszközhitel konstrukciók kiajánlását. Felhívjuk továbbá a figyelmet a Garantiqa Zrt. hitelgarancia programjára is, amely mintegy 900 milliárd forint erejéig, akár a hitelösszeg 80%-áig vállalhat kezességet a vállalkozói hitelekre. De megduplázott hitelkeretet igényelhetnek a Széchenyi-kártya tulajdonosok is, amelynek összege akár 25 millió forint is lehet. 
Ez évtõl várhatóan egyszerûsödik a vállalkozások telephely engedélyezési eljárása. Az ügyintézési határidõ 60 napról 30 napra csökken. Az uniós pályázatoknál visszamenõleges könnyítésekre lehet számítani, és csökken a bürokrácia, – ígéri a közlemény.                 
– te –

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.