“A Városért” emlékérmet kapott a “Jövőnkért” Néptáncegyüttes

A mai esőcseppekkel kísért ünnepnapon Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete korábbi döntése alapján, Szentes Városért
Emlékérmet vehetett át a Jövőnkért Néptáncegyüttes az eddig elért szakmai elismeréseikért és a városi rendezvényeken nyújtott színvonalas előadásaikért.

Az Alapfokú Művészeti Iskola 1999 óta foglalkozik a tánc, a képzőművészet és a színjáték iránt érdeklődő gyerekekkel, fiatalokkal. Az egyik legnépszerűbb tanszak a közel háromszáz szentesi gyereket foglalkoztató néptánc, melynek művészeti vezetője, koreográfusa Bagi Ferenc. Az elismerést is ő vette át ezen a napon. Az együttes célja a népi hagyományok ápolása, a kelet-közép európai népek táncainak bemutatása.

Részlet a március 15. műsorból.

A Jövőnkért Néptáncegyüttest szentesi és tiszaalpári gyerekek alkotják. A lelkes közösséget a néptánc szeretete és a nagyszerű légkör tartja össze. Az igen rangos Vécsey-Vásárhelyi Néptánc és Népdaléneklési Versenyen a szakértő zsűri legnagyobb elismerését vívták ki. Színvonalas előadásaikkal rendszeres szereplői a városi rendezvényeknek. Számos helyen léptek már fel, sőt külföldi útjaikon is népszerűsítik Szentes városát. Az iskola rendezésében évente sor kerül a néptánc gálára, ahol bemutatják tudásukat a fiatalok.
Előadásaik nagy sikert aratnak, fellépéseiket számos szakmai elismerés övezi. Az együttes színvonalas működésének köszönhetően a néptánc is beírta magát
Szentes város történetébe.

“A Városért” emlékérem átadása.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.