Mesés óvodai bál volt

A Szentesi Kiséri Óvodásokért Alapítvány tizenhetedik alkalommal szervezte meg jótékonysági bálját a központi konyhán február 17-én. A jó hangulatú rendezvényt Szirbik Imre polgármester nyitotta meg, aki kiemelte azt a példaértékű összefogást, amelynek eredményeként az óvodai nevelő munka feltételeinek javításáért szülők és óvónők, együttesen oly sokat dolgoztak ezúttal is.

Megszámlálhatatlan támogató, legalább olyan meglepően sok tombolatárgy, bőséges és finom vacsora várt a mulatság résztvevőire, nem beszélve a talp alá valóról, amelyhez a muzsikát a Szűcs-Gazsó duó szolgáltatta. Ezúttal sem maradt el a felnőttekhez szóló, tanulságos mese, amellyel a Farkas Antal utcai óvoda óvónői és a lelkes szülők lepték meg a vendégeket. Csodaszép népi viseletben, saját készítésű díszletekkel illusztrált népies történet, bizony így volt ez, nem csak mese volt. A két család életében – a történet szerint – közös momentum a bál. Az egyik családban a bálban immár megesett a baj, a másik családra a szerelmi megpróbáltatás az éppen esedékes bál alkalmával várt. Az előző családban a kemény, szigorú apa bizony a felesége békítő szép szavaira sem hajlott, hogy lánya balszerencsés báli történetét megeméssze. A másik családban pedig az édesanya kiadós megfázása, köhögése teljesen magabiztossá tette a legényt, hogy mindent megígérjen, milyen – kecskére káposztát – megbízható módon fog vigyázni arra a leányra. Bizony nem lesz szükség az anyai pesztrálásra.

Tánc, ahogyan korabeli bálban illett.

Azután történt, ami történt, a közönség nagyon jól mulatott a történeten, a népes szereplő gárda pedig “bezsebelhette” a méltán megérdemelt vastapsot. A finom vacsora után jóleső volt a tánc, egészen hajnalig. Közben, éjfél tájt az összes tombolatárgy gazdára talált. A rendezvény nagyon jól sikerült. Köszönet illet ezért minden szervezőt, közreműködőt, támogatót.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

A két asszony vízért indul a kútra.

Ebben a családban még senki nem tud semmit.

Vajon rá lehet bízni azt a lányt erre a legénykére?

Finálé.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.