Tűzgyújtástól tűzoltásig – Hangulatszikrák a Szentesi Lecsófesztiválhoz

Szeptember elsején pénteken a szalonnasütéshez gyúlnak fel először a lángok az Apponyi téren. A bemelegítős este hangulatos utcabált ígér Csepregi Éva retro műsorával, helyi tehetségek bemutatkozásával, a talpalávalót a Party Face zenekar szolgáltatja.

Némi pihenés után másnap 15.00 órától, ki a grilltárcsának, ki a bográcsának ereszti a tüzeket, és a szentesi paprika, paradicsom, házi kolbásztól, gombától, s még ki tudja mi-minden finomságtól fő ízletesre, vendégmarasztalóra.
Az immár XVI. Szentesi Lecsófesztivált szervező HUNOR COOP ZRt. vezérigazgatója, Mészáros Zoltán elárulta, hogy minden évben igen korán kezdődnek az előkészületek, a cég mintegy száz munkatársa végzi a feladatát, s a rendezvényen is legalább harminc Hunor-os dolgozó aktív segítségével érik el, hogy zökkenőmentesen teljenek a fesztivál felhőtlen szórakozást nyújtó órái. Látjuk az előzetes plakátról, hogy a nevezési díjak nem változtak, sőt idén is utalvánnyal segítik a csapatokat az előkészületben. Most is különdíjjal jutalmazzák a legtöbb kóstolójegyet elfogadó főzőket. A csapatok felkészültsége, kreativitása, ötlete az egyediségük megteremtésében, ugyancsak jutalmazásra lehet érdemes.

Hosszabbak lesznek-e a főzősorok, mint az elmúlt évben? – kérdezzük.
– Lehetséges, a legfontosabb azonban az, hogy a fesztiválozó 10-15 ezer ember jól szórakozzon, kiválóan érezze magát – válaszolta Mészáros Zoltán vezérigazgató úr.
– Az idén is lesznek a fellépő sztárvendégek mellett további meglepetés hírességek?
– A COOP az olimpiai csapat gyémánt fokozatú támogatója, várunk idén is fesztiválunkra az Olimpiai Bizottság által delegált kiváló sportoló vendéget, akinek személyéről időben fogjuk értesíteni a közvéleményt. Ahogy tavaly Növényi Norbert, korábban Kovács KOKO István is nagy örömet szerzett a résztvevőknek, hasonló élményekre számítunk az idén is.

– Mennyire távolról érkező vendégek ígérték, hogy megtisztelik az idei rendezvényt?
– Évről évre erősödik rendezvényünk nemzetközi jellege. Hollandiából, Ausztriából rendszeresen érkeznek olyan családok, akik a szabadságukat a Szentesi Lecsófesztiválhoz igazítják. Szentes testvértelepüléseiről is jönnek vendégeink. Idén azonban, hogy a Magyar Rotary Kormányzójának választottak, fontosnak tartom, hogy létrehozzunk a rendezvényen egy Rotary udvart, ahol a humanitárius világszervezet magyarországi tevékenységéről többet megtudhatnak majd az emberek. A Rotary a világ 200 országában van jelen, hazánkban is közel 1200 tagot számlál.
– A kóstolójegyekből befolyó bevétel idén is a Rotary Gift of Life programját támogatja?
– Igen, idén is ezt a nemes programot fogja támogatni közvetve vagy közvetlenül a rendezvény minden egyes résztvevője. A jótékonysági kóstolójegy bevételét cégünk 1 millió forintra kiegészíti, amelyet a Rotary Gift of Life programja számára adományozunk, hogy a Szegedi Gyermekklinika határon túli rászoruló fiatalok szívműtéteit segítsük. Az elmúlt években 80 fiatal életét tudta a program megmenteni a fővárosi és a szegedi klinika felszereltségével, szakember csapatával.

– Jól tudom, hogy idén is kiemelt támogatója az önkormányzat a fesztiválnak?
– Valóban. Fesztiválunk eddig is igyekezett városunk jó hírnevét öregbíteni. Az ide érkező határon túli vendégek a város szépségétől el vannak bűvölve, s a szentesi vendégszeretetből is próbálunk jelesre vizsgázni. Öröm számunkra, hogy cégünk fejlődik, erősödik, s így már 16 éve tudja megszervezni ezt a rendezvényt. Nagyon köszönjük az Önkormányzat támogatását, s hogy fesztiválunk egyik legjelentősebb segítője évről évre.
– Milyen szempontok szerint választják ki a fellépő sztárvendégeket?
– Honlapunkon, Facebook oldalunkon gyűjtjük a véleményeket, az üzleteinkben az eladók a vevőkkel beszélgetve kérnek javaslatokat arra, kiket szeretnének a színpadon látni, hallani. Ily módon állt össze az idei sztár fellépői csapat is.

Vezérigazgató Úr! Köszönöm a beszélgetést, és sok sikert, remek napfényes időt kívánok szeptember 1-2. napjára!
– Én is köszönöm, és várunk mindenkit, a főzőcsapatoknak kuktasapkával is kedveskedünk. Hozzák el a mosolyukat, vidámságukat a főzősorok közé, érezzék jól magukat!
Dömsödi Teréz

(A képek kattintásra nagyíthatóak!)

Megjelent a http://ekonyvtar.vksz.hu/?docId=41361 online lapszámunk 3. oldalán. A lap mentésével olvashatja további írásainkat is.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.