Játék, szórakozás, szabadulás… – 1 óra kaland a műhelyben

Lehet, hogy még nem hallottak róla, hogy márciustól már Szentesen is választhatják a családok, baráti társaságok szabadidős programként a Szabadulószobát. Az Arany János utcában, az Ipartestület udvarán, szemben a bejárattal jól látható a PARA (és 1 fa) felírat. Itt a műhely, azaz egy régi asztalosműhely, telis-tele rejtélyekkel és rejtvényekkel.

Az egykori iparosok címtáblácskái és régi asztalos szerszámok között beszélgetünk Ternai Anitával és Berezvai Andrással, akik a szegvári CSA-VAR GO Egyesület tagjai. Ők találták ki, rakták össze és üzemeltetik a különleges műhelyt.
– A környékben minden hasonló szolgáltatást kipróbáltunk, ekkor jött az ötlet, hogy létrehozzuk Szentesen is a szabadulószobát. Nagyon örültünk, amikor itt, az Ipartestület udvarán megtaláltuk ezt a helyiséget, és természetes volt számunkra, hogy a helyi iparosság történetére is építkezünk a játék során. Így választottuk ki az asztalos szakmát, és megszületett a Műhely rejtélye alapötlet – mesélik.

– Hogyan működik ez a játék?
– 3-5 fős csapatok vehetnek részt a játékban. Amennyiben családok játszanak, 2 felnőtt mellé 2 – 14 év feletti – gyermek részvétele javasolt.
– A rendelkezésre álló játékidő 1 óra, ez alatt az idő alatt a zárt helyiségben meg kell találni, össze kell rakni a feladványokat úgy, hogy bizonyos színek elvezessék a játékosokat a megoldás számkombinációhoz, amely azután nyitja a lakatokat, s végül az ajtót is – sorolja Anita.
„Belekóstolva” a feladatokba, magam is tapasztaltam, a játék rendkívül ötletes, izgalmas és fordulatos. Zajok, zörejek lepik meg a játékosokat, miközben felfedezik pincétől padlásig a műhely rejtélyeit. A játékvezetők, Anita és András egy másik helyiségből követik az eseményeket, tehát a szabadulni vágyók a játék végéig biztonságban vannak. Ha véletlen pánik, rosszullét történne odabenn, azonnal nyílik az ajtó és segítenek.
– A játék előtt a játékban résztvevőkkel megismertetjük a szabadulószoba használatának szabályait. Minden játékos aláírásával igazolja a nyilatkozaton, hogy megismerte a feltételeket, és vállalja azok betartásával a játékot. Volt már rá példa, hogy a játékidő letelte előtt be kellett fejezni a játékot, de azért ez nagyon ritka.
– Hogyan lehet jelentkezni a játékra?
– Facebook oldalunkon: https://www.facebook.com/szabaduloszobaSzentes/?fref=ts keresztül tudnak jelentkezni a csapatok. Hétköznap 17-19 óra közötti időre, ill. hétvégi időpontokra is várjuk a bejelentkezéseket. Keressék fel ezt az oldalt, és tudjanak meg rólunk még többet – invitálják mindazokat, akik hasznos, érdekes játékkal szeretnének eltölteni 1 kellemes órát náluk.
Dömsödi Teréz

Egy hozzászólás “Játék, szórakozás, szabadulás… – 1 óra kaland a műhelyben” bejegyzésre

  1. Dömsödi Teréz:

    Megjelent a http://ekonyvtar.vksz.hu/?docId=41361 online lapszámunkban. A lap saját gépre letöltésével olvashatja el a további cikkeinket is.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.