Ismét fordul a Rotary kerék – Remek események beharangozója

Ma délelőtt sajtótájékoztató keretében jutott tudomásunkra, hogy július elsejétől a Szentes-Csongrád Rotary Club soros elnöke a következő egy évre Tímár Ferenc informatikus könyvtáros lesz. A bejelentést Mészáros Zoltán, a HUNOR COOP ZRt vezérigazgatója tette, aki a Rotary Magyarország kormányzói tisztét tölti be a következő esztendőben.

Úgy fogalmazott, hogy jelen és jövő találkozik, hiszen július 2. és 8. között Szentes és Csongrád újból megrendezi a már hagyományos ifjúsági táborát 28 diák részvételével. Július 3-án ugyanakkor városunkba is ellátogat a Rotary hivatalba lépő világelnöke, Ian Riseley.

Tímár Ferenc elmondta, hogy a Kárpát-medencei Rotary Diáktábor nyolcadik alkalommal kerül sorra. A táborba határainkon túlról, valamint Szentes és Csongrád térségéből is jelentkeztek diákok, hogy 10 napon át ismerkedjenek egymással és alkossanak, együtt sportoljanak, néptáncot tanuljanak, de ebben az évben gyakorolják az angolt, valamint az informatika rejtelmeiben is elmélyednek majd.

A tábor központi helyszíne a Kiss Bálint Református Általános Iskola. Azonban kerékpáros túrák, strandolás és kirándulások is gazdagítják majd a látnivalókat. Megnézik Szegeden az Agorában az Informatika történeti kiállítást, látogatást tesznek a Koszta József Múzeumban, valamint az Ópusztaszeri Történeti Emlékparkban is.

Mindezzel párhuzamosan jeles esemény helyszíne lesz városunk, amikor Szentendre és Szeged mellett Szentesre is ellátogat július 3-án a Rotary épp hivatalba lépő világelnöke, az ausztrál Ian Riseley, jelentette be Mészáros Zoltán kormányzó.

A Megyeháza előtt látványos fogadtatásban lesz része, fiatalok gyűrűjében érkezik a 11 órakor kezdődő családi konferencia légkörébe. Délután pedig Szegedre látogat, ahol a Szegedi Dómban folytatódik a programja, ahol a „Gift of Life” (Ajándékozzunk Életet) program mutatkozik be a közönségnek. Áder János köztársasági elnök is fogadja a világelnököt, környezetvédelmi témákban folytatnak megbeszéléseket.

Ian Riseley Szerbiába, Szabadkára és Palicsra látogatva hagyja el hazánkat, s viszi magával az itt gyűjtött élményeket, emlékeket.

   dite –  

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.