Ügyes kis csecsemőápolók

A Magyar Vöröskereszt Területi szervezete május 10-én rendezte a Dózsa házban a Csecsemőápolási verseny Csongrád megyei fordulóját, amelyben három középiskolás és három gyermek csapat versengett egymással. A rendezvényt Sasvári Krisztina a megyei Vöröskereszt elnöke nyitotta meg, aki ismertette a verseny menetét, szabályait. A nap során a koordinációt a szentesi és csongrádi területi szervezet vezetője, Agócs Lászlóné segítette, aki köszöntötte a csapatok tagjait, a felkészítőket, és az egész verseny során gondoskodott arról, hogy a 3 fős csapatok időben megérkezzenek az egyes feladat állomásokra.

Mivel a verseny tétje az országos megmérettetésen megyénk képviselete, nagyon szigorúan kérték számon az állomásvezető szakemberek a versenyzők tudását. A diákok kétféle totót töltöttek ki, be kellett mutatniuk a folyamatot, hogyan kell helyesen egy 9 hónapos csecsemő orrát kitisztítani, mit kell tenni, ha egy kisgyermeknél fejtetűt találnak, hogyan kell azt kiirtani, vagy hogyan készítenének turmix italt zöldségek, gyümölcsök felhasználásával a kicsinek. Tervezniük kellett a versenyzőknek továbbá egy plakátot is a napozás szabályairól, valamint egy 3 éves ikerpár számára, bábok használatával, mesejelenetet kellett előadniuk.

A szegedi, szentesi, fábiánsebestyéni, kisteleki és makói tanulók versenyében a következő végeredmény született:  Az ifjúsági kategória 1.helyezettje a makói Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola csapata. A gyermek kategória 1.helyezettje a Kisteleki Általános Iskola csapata. Ezzel az eredménnyel az Országos Csecsemőápolási Versenyen e két csapat képviseli megyénket.

Kép és szöveg: dite

A szegedi Radnóti Gimnázium tanulói.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.