Az Országgyűlés alelnöke Szentesen

Tegnap, március 8-án a megye több településére ellátogatott dr. Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke. Szentesen is köszöntötte a hölgyeket a Nemzetközi Nőnap alkalmából (gondolatai a családról, a hölgyek tiszteletéről a Városi Visszhang Facebook oldalán olvashatók, láthatók – szerk.), de térségünkről, szülőhelyéről, Békés megye adottságairól is beszélt.

Kiemelte Szentes főterének egyedülálló adottságait, a tér egységes, harmonikus elrendezését. Visszaemlékezett a Petőfi Szálló hatvanas évekbeli varázsára, a szolnoki, szegedi színházi előadásokra.
Térségünk legnagyobb kihívásának nevezte, hogy tud-e jövőképet sugározni. Hagyománytisztelő emberként az elöregedő települések és a modern technika vívmányai, mint kontraszt, tompítását abban látná, hogy minél több tartós munkalehetőség létesüljön. Azonban a megüresedő, eladhatatlan ingatlanok számának növekedésén túl aggasztónak tartja, hogy eltűntek az udvarokból az aprójószágok, a szépen művelt kertek inkább díszkertek, mint az önellátás színterei.
Dr. Latorcai János további komoly kihívásnak nevezte a fiatal generációk “bármi áron valósítsd meg önmagad…” szemléletét, függőségét a felgyorsult világunk híréhségétől.
(A migrációs kérdésekről álláspontját hétfőn megjelenő online lapszámunkban adjuk közre.)
Kép és szöveg: dt. 

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.