Halhatatlan Sportolók Szentesen

A Szentes Városi Könyvtár és az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred szervezésében az érdeklődők egy különleges baráti beszélgetésen vehettek részt ma kora este.

A legendás magyar sportolók, dr. Kárpáti György háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Faragó Tamás vízilabdázó, az 1976-os olimpián aranyérmet szerzett vízilabda csapat kiválósága és Vaskuti István olimpiai bajnok kenus élvezetes, személyes tapasztalatokkal és millió apró történettel teli beszámolót tartottak életük nagy eseményeiről.

Örömmel emlékeztek vissza pályafutásuk kezdetére, és élő példaképként tornyosultak az ifjú helyi sportolók előtt. Gyuri bácsi az 1952-es helsinki olimpián 17 évesen lett először olimpiai bajnok, ezzel a mai napig ő az egyik legfiatalabb magyar olimpiai aranyérmes. Faragó Tamástól megtudhattuk, hogy az olimpia egy versenyzőnek nem a sportról szól, számukra a játék ilyenkor a gyomorgörcs a fellépés drukkjával fűszerezve. Örömmel emlékezett vissza a montreali olimpiára, ahol 42 gólból 23- at ő lőtt, és az egész tömeg egy emberként skandálta “go-go Faragó!” Vaskuti szerint rengeteget változott a világ, amióta befejezték aktív élsportolói pályafutásukat, valahogy minden felgyorsult. Megváltoztak a technikai feltételek és a környezet is teljesen más.

Mindhárman egyetértettek abban, hogy az élsport már teljesen másról szól, mint az ő idejükben. Ők addig edzettek, gyakoroltak és küzdöttek, amíg jók lettek a sportban és csak ezután tudtak vele pénzt keresni. Nem a karrierépítés ösztönözte őket, hanem a játék, a sport szeretete miatt lettek halhatatlan magyar sportolók.

Csordásné Nehéz Zsuzsanna százados

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.