‘Nato-Régió’ kategória archívum

Tiszti eskütétel

2017 04 07

Rendhagyó módon, ünnepélyes tiszti eskütételre került sor a szokásos, havi állománygyűlés keretében Szentesen, a MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél.

(tovább…)

Halhatatlan Sportolók Szentesen

2017 02 24

A Szentes Városi Könyvtár és az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred szervezésében az érdeklődők egy különleges baráti beszélgetésen vehettek részt ma kora este.

(tovább…)

CISM Day Run Szentesen

2016 02 18

Csapatsorakozó.A Nemzetközi Katonai Sporttanács 2006-óta rendezi meg minden évben február 18-án a CISM Day Run futónapot a CISM tagországok részvételével. Az idei évtől a Magyar Honvédség is csatlakozott ehhez rendezvényhez.

(tovább…)

KatonaSulis nyílt nap

2015 11 07

A nyílt nap pillanatfelvétele.A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum szentesi székhelyű Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskola nyílt napot szervezett a helyi alakulat a Magyar Honvédség 37. II. Rákóczi Ferenc műszaki ezred katonáinak közreműködésével. A nyílt napon szeretettel várták mindazon gyermekeket és szüleiket, akik tanulmányaikat ebben a tanintézményben szeretnék folytatni.

(tovább…)

Katonai Attasétestület a műszaki laktanyában

2014 09 12

Antal László alezredes parancsnok köszöntője.Az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél tett látogatást Szentesen a Budapesti Katonai Attasétestület csoportja szeptember 10-én.

(tovább…)

Hogy csinálják a katonák?

2014 06 25

Ismerkedés a katonák gyakorlati teendőivel.Szakmai gyakorlaton vettek részt a szentesi Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskola 9. osztályos KatonaSuli diákjai az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred laktanyájában június 24-én.

(tovább…)

Megemlékezés a laktanyában – 50 éves a Rakétaosztály

2014 05 26

Emléktábla.Május 24-én az MN 5980 28. Rakétaosztály alapításának 50. évfordulója alkalmából találkozót tartottak, amelyen részt vettek a volt parancsnokok és az egykori sorkatonák is.

(tovább…)

A láthatatlan katonák

2013 11 21

A temetőben.A hős katonai elődök tiszteletének ápolása, emlékeik megőrzése a jelen kor minden katonája számára bajtársias kötelesség. Az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred személyi állománya büszkén tesz eleget ennek a feladatának, amikor évente a hősök napja és a halottak napja alkalmából a szentesi helyőrség körzetében lévő temetőkben a hősi halottak sírjait, emlékműveit gondozza, karbantartja. Ennek a munkának a legszebb elismerése a hozzátartozók köszönete, melyről nem is kell, hogy tudják kik azok a láthatatlan kezek, akik ápolják a szeretett férj, szülő, gyermek, az elhunyt hős földi maradványait.

(tovább…)