Mit jelent a jobb agyféltekés nyelvoktatás? – Ősszel induló tanfolyamok

A játékra és kommunikációra alapozó nyelvoktatás.A Belvárosi Nyelvstúdió és Tanoda angol nyelv tanárától, Erdeiné Pusztai Judittól (képen) ezúttal arról kaptunk felvilágosítást, mit is jelent a jobb agyféltekés tanítási módszer a nyelvtanulásban?

– Tapasztalat, hogy ha az ismeretanyag valamilyen cselekvéshez köthető, jobban tudatosul. Ezt a célt szolgálja a nyelvtanítás játékos volta, amikor pl. a gyerekek mozgással egybekötött feladatokon keresztül gyakorolják a nyelvet. A vizualitás a jobb agyféltekés módszer lényege. „Üljön mellém az, aki…” Szókártyákkal, drámajátékkal próbálom beszélgetésre ösztönözni a tanulóimat, miközben észrevétlenül kibontakozik fantáziájuk, stabilabb lesz a tudásuk. A felnőtteknél a humor, a zene, az egyes tárgyak segítségével lehet gyarapítani a nyelv elsajátításának sikerélményét.
– Ez tehát az út, amely a célhoz vezet…
– Igen, így próbáljuk a nyelvtanítás hagyományos és modern eszközeit ötvözni. Természetesen nálunk is van kurzuskönyv és munkafüzet, sőt házi feladat is. Azonban az igazi sikerélmény a kis csoport közös munkájában teljesedhet ki.
– Lehet-e még jelentkezni a gyermektáborba?
– A július 25-től 29-ig, 5-6. osztályosok részére meghirdetett kommunikáció központú angol nyelvi táborunkra még fogadunk jelentkezéseket. Ez a táborunk az „Irány Madagaszkár…” címet kapta. Az angol nyelv gyakorlása sok-sok játékkal és szabadidős programokkal egészül ki a hét folyamán.
– Mikor indul a következő nyelvtanfolyam?
– Szeptemberben 90 órás angol nyelvtanfolyamot indítunk felnőttek részére. Jelentkezhetnek kezdők, újrakezdők, középhaladók és haladók egyaránt, hetente kétszer 90 perces foglalkozással kell számolniuk a beiratkozás után.
Magánoktatás formájában vállalunk francia nyelvi felkészítést érettségire, nyelvvizsgára, vagy általános iskolások második idegen nyelv választásakor.
A Tanodánkba pedig fogadjuk továbbra is a matematika korrepetálásra jelentkezőket.
A buszpályaudvar közelsége miatt az órák vidéki tanulók számára is könnyen elérhetőek, ami szintén nagy előny. További tudnivalókról olvasóink a 06 70/3548-770-es telefonszámon tájékozódhatnak, vagy kérhetnek időpontot.

D. T. x.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.