Szakma Sztár

A szakmák legjobbjait keresik.Összesen 27 Csongrád megyei tanuló jutott tovább a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV) és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett megyei elõdöntõibõl. A diákok összesen 17 szakmában léptek tovább az elsõ, januári megmérettetések után.

A továbbjutók asztalosipari szerelõ, automatikai technikus, CAD-CAM informatikus, cukrász, épületgépész technikus, erõsáramú elektrotechnikus, faipari technikus; festõ, mázoló, tapétázó, fodrász, gépi forgácsoló, infokommunikációs hálózatépítõ és üzemeltetõ, központifûtés- és gázhálózat rendszerszerelõ, logisztikai ügyintézõ, mechatronikai technikus, nõi szabó, pincér és vendéglátásszervezõ-vendéglõs szakmában képviselhetik majd Csongrád megyét. Õk csongrádi, hódmezõvásárhelyi, makói, szegedi és szentesi oktatási intézményekben tanulnak.
A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara nagy hangsúlyt fektet arra, hogy megkönnyítse a pályaválasztást a felvételi elõtt álló általános iskolás diákoknak. Ezért a szervezet csak tavaly Csongrád megyébõl mintegy 400 tanulónak tette lehetõvé, hogy megtekintse a döntõt a Szakma Sztár Fesztiválon. Kétharmaduk 7. osztályos általános iskolás diák volt.
M. J.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.