CISM Day Run Szentesen

Csapatsorakozó.A Nemzetközi Katonai Sporttanács 2006-óta rendezi meg minden évben február 18-án a CISM Day Run futónapot a CISM tagországok részvételével. Az idei évtől a Magyar Honvédség is csatlakozott ehhez rendezvényhez.

A 37. II Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred katonái reggel 8 órai kezdéssel Bartók Gábor alezredes, az alakulat törzsfőnöke, és Török Sándor hadnagy, testnevelőtiszt vezetésével a szokásos több ezer métert teljesítve 176 fő részvételével csatlakozott a többnemzeti futónaphoz. A szentesi katonáknak nem jelentett kihívást a táv teljesítése, mivel a rendszeres ezred testnevelés foglalkozások hozzájárulnak az állomány fizikai erőnlétének folyamatos fenntartásához és fejlesztéséhez.

Kocogás.

A testnevelőtiszt vezetésével hetente két alkalommal van ezred szintű testnevelés foglalkozás. Szerdánként ezredfutás, melyen a teljes katona állomány 20 és 40 perc folyamatos, egyenletes iramú futással készül fel az aerob állóképesség növeléséhez, péntekenként pedig crossfit jellegű erőnléti foglalkozás van.

A CISM Day Run futónapot teljesítő állomány részére a rendezvény végén emléklapokat adott át az ezred törzsfőnöke. A távot minden induló sikeresen teljesítette.

Csordásné Nehéz Zsuzsanna
főhadnagy

 

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.