Sajtóközlemény – CT eszköz beszerzése a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István kórházban

Dr. Bugyi István Kórház.2015. november 1. és december 15. között a szentesi Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház új röntgen eszközöket szerzett be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energiahatékonysági pályázatán elnyert keretöszszegbõl.

A projekt célja, hogy segítsenek a közfinanszírozott egészségügyi szakellátást nyújtó szerveknek a meglévõ elavult eszközeik korszerûsítésében. Az “5. Hatékony energia-felhasználás” prioritási tengelyhez kapcsolódó Környezet és Energia Operatív Program részeként a KEOP-5.6.0/E/15-2015-0025. azonosítószámú “CT eszköz beszerezése a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórházban” címû nyertes projekt keretében a kórház egy új eszközt kapott.
Az újonnan beszerzett 32 szeletes CT eszköz a Központi Röntgen Gép-mûszerparkját fogja korszerûsíteni. A pályázat során a kórház közel 220,5 millió forint 100% visszafizetési kötelezettség nélküli támogatást nyert. A modern és hatékonyabb energia-felhasználású berendezést várhatóan már december közepén üzembe lehet helyezni.
T. H.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.