35 éves a Szentesi Vízmű pólós diadala

A győztes csapat - alább a névsor.1980. novemberében rendezték meg a Magyar Népköztársaság Kupa döntõjét Budapesten, ahol Szentes vízilabdásai nem mindennapi történelmet írva hódították el a kupát.

A kupasorozat során a szentesiek teljesen megérdemelten arattak végsõ diadalt, mivel az egyik fõ esélyes BVSC csapatát idegenben, majd az elõdöntõben a másik nagy favorit Bp. Honvéd gárdáját is legyõzték. A döntõben az a megyei rivális Szeol AK. következett, akik elõbb az aktuális európai Szuper Kupa gyõztes FTC pólósait, majd az elõdöntõben az Újpesti Dózsa csapatát “iskolázták le”! A döntõben a Szentesi Vízmû – Szeol AK. 6-5! A bravúrhoz kellett a fantasztikus szentesi szurkolók buzdítása, akik hazai hangulatot varázsoltak az uszodába (ez nem is volt meglepõ, hiszen anno a szentesi ligeti strandon a bajnokikon, fõleg a megyei derbin kb. 1200 ember volt a lelátókon). E sorok írója, személyesen élte át a “csodát” így elmondhatja, valóban felejthetetlen mérkõzés volt.
A siker fõ kovácsa Dr. Tóth Gyula mesteredzõ volt, aki Dr. Rébeli Sz. József nevelõedzõ “munkájára építkezve” érte el e páratlan eredményt. Elévülhetetlen érdeme volt a gyõzelemben Bandula tanár úr erõnléti, illetve Dobossy Lajos, Mikó József utánpótlás edzõknek, a klub vezetõinek is. Köszönjük!
Az emlékeket felelevenítendõen a döntõrõl készült jegyzõkönyvbõl: Budapest: Komjádi-uszoda, 1000 nézõ. Szentesi Vízmû: Horváth – Mezei (1), Komlósi (1), Pengõ, Kucsera (3), Kádár, Dömsödi, csere: Szénáczky (1), Fülöp. Edzõ: Dr. Tóth Gyula (kupagyõztes még: Soós, Faludi, Kurucz, Juhász, Vass). A következõ évben a nemzetközi kupában is folytatódott a sikertörténet, mivel a Szentes bejutott a KEK. döntõbe.
A szentesi vízilabda képzeletbeli nagykönyvében méltán, aranybetûkkel van írva ez a dicsõ fejezet.
Dr. Dömsödi József

  • Álló sor: Kozák János szakosztályvezetõ, Kiss Ottó technikai vezetõ, Dömsödi József, Kucsera Gábor, Pengõ László, Dr. Tóth  Gyula edzõ, Kádár József, Horváth György. Ülnek: Vass Sándor, Juhász István, Mezei József, Komlósi János, Szénáczky János, Fülöp Tibor. A képrõl hiányzik: Bandula Mihály erõnléti edzõ és Soós László, Kurucz Márton, Faludy Csaba  játékosok.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.