Újranyitás – újabb programok – Boldogság, egészség…

Új lendülettel szolgálja a szentesieket az EFI iroda.2014 februárja óta bizonyára sokak megismerték már a TÁMOP – 6.1.2-11/3-2012-0027 azonosító számú Kezedben az életed!” – életmódprogramok a szentesi kistérségben” címû projekt keretében megnyílt Egészségfejlesztési Irodát (EFI-t), mely szûréseivel és testmozgásra ösztönzõ programjaival igyekezett a lakosok rendelkezésére állni. 2015 februárja óta ideiglenesen a közkedvelt programok szüneteltek, azonban szeptember közepétõl 3 hónap erejéig újra üzemelni fognak, némelyik teljesen új köntösben és mindegyik INGYENESEN.

Minden programunkra elõzetes jelentkezés szükséges a 63/313-244/263-as telefonszámon. A legaktuálisabb programokról a www.facebook.com/szentesefi oldalon értesülhet.
Legújabb programunk a Testsúlykontroll program, melynek keretében 2-2 hónapra, összesen 30 embernek lesz lehetõsége életmódján változtatni rendszeres testmozgás bevezetésével és dietetikus segítségével kialakított étrenddel. A 2 hónap alatt folyamatos nyomon követéssel és támogatással kísérjük végig a programban résztvevõket.
Dietetikusunk továbbra is vár minden lakost, akinek étrendbeli segítségre van szüksége, illetve testsúlykontroll programba jelentkezett. Az elsõ tanácsadást szeptember közepére tervezzük, a pontos kezdés idõpontjáról kérjük, érdeklõdjenek a fentebb megadott telefonszámon, vagy internetes oldalon.
Testsúlykontroll programunk leglényegesebb eleme a szakképzett edzõ által tartott funkcionális tréning, melynek lényege, hogy a testet egészként kezeli, összetett gyakorlatokkal egyszerre több izomcsoportot dolgoztat meg. Kellemes mellékhatásként, az anyagcsere felgyorsítása révén súlycsökkenésre, az állóképesség növelésére, alakformálódásra és a szív és érrendszeri állóképességre is hatással van. A programba egyszerre 15 ember jelentkezhet elõzetesen az EFI irodában, cserébe 2 hónapig várja õt Locskai József tréner, heti két edzéssel a Wellness Colosseumban, hétfõn és pénteken 18:30-19:30-ig. A program lényege, hogy megadja a kezdõ lökést és segítséget az egészségesebb életmód kialakításában. Az elsõ foglalkozás október 2-án lesz.
Aki nem szeretne fogyni, csak egyszerûen kikapcsolni a mindennapok forgatagában, szintén az EFI-ben való elõzetes jelentkezés alapján várja õt Szenczy Erzsébet az Eszenczy Jóga Stúdióban Jóga órára szeptember 17. csütörtökön 17:15-18:15-ig.
Az aktívabb mozgásformák kedvelõinek lehetõsége lesz 3 hónapon keresztül Aerobic klubba járni Kiss Judit tréner segítségével heti egy alkalommal. Az órákon való részvétel feltétele, elõzetesen az EFI-ben történõ regisztrálás, valamint a www.fitmania.hu oldalon a feljelentkezés. Az elsõ óra szeptember 16-án szerdán 17:30-18:30-ig fog tartani, 17:00 órától helyben történõ regisztrációra lesz lehetõség, akinek nincs ideje személyesen az EFI-ben jelentkezni, érdemes kihasználni a lehetõséget.
Tavaly nagy népszerûségnek örvendett, ezért újra elindítjuk 3 hónap erejéig a Gyógytornát, heti egy alkalommal, Antal Tünde gyógytornász segítségével, melynek elsõ alkalma szeptember 16-án szerdán lesz, a már megszokott rendben. 15:00-15:30 Vízi torna, majd 16:00-16:30 Száraztorna. 15:30-16:00 Vízi torna, majd 16:30-17:00 Szárazföldi torna. Nem kötelezõ mindkét típusú tornán részt venni, külön-külön is igénybe vehetõek, természetesen elõzetes jelentkezés alapján.
Nordic Walking sétakörünk ismét 8 alkalommal várja az érdeklõdõket szeptember 16-tól heti 2 alkalom tervezésével 15:00-16:00-ig a Széchenyi ligetben, az EFI-ben történõ elõzetes bejelentkezés alapján. A tavalyi órákhoz hasonlóan idén is korlátozott számban botokat tudunk biztosítani.
Boldogság programunk is elindult augusztus 31-én, amelynek célja, hogy 10 hónapon keresztül havonta egy alkalommal boldogságfokozó technikákat sajátítsanak el az érdeklõdõk. Bõvebben a programról a www.boldogsagprogram.hu oldalon lehet olvasni. Aki részt szeretne venni a szeptember végi alkalmon, regisztráljon fel a Boldogságprogram oldalán a Szentes EFI klubhoz. Minden hónap utolsó hétfõjén várja klubvezetõnk Bánfiné Szõke Erika a lakosokat. A következõ alkalom szeptember 28-án lesz 17:00-19:00 óráig a Dózsa házban.
Keressenek, vegyék igénybe szolgáltatásainkat, hiszen ez egy ragyogó lehetõség arra, hogy ingyenesen kipróbálhassák különbözõ klubjainkat, foglalkozásainkat.
A programot az EU Európai Szociális Alapja támogatja.Elérhetõségeink: 6600 Szentes, Sima F. u. 44-58, Rendelõintézet I. em. 118-as szoba. Telefonszámunk: 63/313-244 263-as mellék, e-mail címünk: efi@szentesi-korhaz.hu, facebook oldalunk: www.facebook.com/szentesefi.

Kádár Viktória

Egy hozzászólás “Újranyitás – újabb programok – Boldogság, egészség…” bejegyzésre

  1. Dömsödi Teréz:

    Felhívjuk Olvasóink figyelmét, hogy a klubfoglalkozások és egyéb programok iránt folyamatosan érdeklődhetnek a megadott elérhetőségeken!

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.