A jó házasság titka

Boldog pár - illusztráció.“A kommunikáció a házasság sikerének gyökere, melybõl erõs frigy fejlõdhet ki, a kommunikáció hiánya pedig az a szikla, amelyen a hajó zátonyra fog futni.”

Ezt az idézetet küldöm azoknak, akik a kommunikációs zavaraik miatt hiábavalóságnak tartják a beszélgetést. A jó kapcsolat egyik alapja az õszinte, feltétel nélküli, kölcsönös, rendíthetetlen szeretet egymás iránt. A másik fontos tényezõ, hogy tudjam tisztelni a páromat, feltétel nélkül bízzak benne, és ez viszont is meglegyen. A harmadik, de igazán nem tudnám rangsorolni, melyik a legfontosabb a három közül, az pedig a hatékony, mély és nyílt kommunikáció. Ez a három tényezõ feltétlenül szükséges, fontos, és elengedhetetlen egy párkapcsolatban. Nem lehet tartós és egészséges a kapcsolat, legalábbis hosszú távon nem mûködhet ezek nélkül.
Gyakran hallom azt a kifogást, megjegyzést a hozzám fordulóktól, hogy “ha szeret, tudnia kell, mire van szükségem”. Ez nem így van! A másik ember a párom, társam, de nem gondolatolvasó. Joga van tudni, mi zajlik bennem! Ezt pedig csak a kommunikáció révén tudja, tudhatja meg. Mondd el! Beszélj róla! Adj hangot az érzéseidnek, vágyaidnak, félelmeidnek! Ha a másik két tényezõ jelen van a kapcsolatotokban, akkor nincs mitõl tartanod!
A bizalom mellé még nagyon fontos az érintés. Az érintésnek hatalma van, mely közelebb hozza az embereket egymáshoz.
Csordásné Ani
természetgyógyász

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.