Fodrászként is mindig tanulni kell – Szentesről Dubaiban

Montázs életképekkel.Tonomárné Dancsó Erika fodrászmester szeptemberben kilenc fõs magyar szakmai delegáció tagjaként Dubaiban járt a L’Oréal Business Fórumán. Erika számára azonban ez az év több szempontból is vízválasztó és különleges. A szentesi szalonja, amely a nevét viseli, egy rangos hazai szakmai megmérettetésen a harmadik helyezést érte el. Ezekben a napokban azon dolgozik, hogy a szentesi mellett budapesti és kiskunfélegyházi szalonját is mielõbb beindíthassa.

Tapasztalatairól, szakmai hitvallásáról és a különleges országban töltött napokról beszélgettünk.
A képen a delegáció szállásául szolgált World Trade Centre szomszédságában látható a magyar csapat, Erika balról az ötödik.

Csoportkép a magyar résztvevőkkel, Erika balról az ötödik.

A világ országaiból 2200 fodrász vett részt Dubaiban (Egyesült Arab Emírségek) a L’Oréal Business Fórumán szeptemberben. Hazánkat kilencen, köztük Zsidró Tamás, Hajas László és a szentesi Tonomárné Dancsó Erika is képviselhette.
Erikától megtudtuk, hogy nagyon komoly elméleti és gyakorlati program várt rájuk, a hajvágástól a festés technikáig, de még az üzletvezetéshez is számos új információt kaphattak. Majd a napi programok bemutató show mûsorokkal zárultak. Sztárfodrászok, így a francia Letícia is, rendkívüli élménnyel ajándékozták meg a résztvevõket. De különös hatással volt rá Dubai légitársaságának elsõ embere, aki prezentációjában hangsúlyozta, mit jelentett a társaság számára, hogy mertek kilépni a légitársaságok szokásos komfortzónájából, és mertek új dolgokkal próbálkozni. A fejlõdés folyamatosságát mind szakmai, mind technikai síkon, de a marketingben is kiemelte. Náluk egyenrangú e területek fejlesztése, fontossága. Ezek a szabályok, az igazgató szerint, minden szakterületre érvényesek – idézte fel a hallottakat.

A rendezvény helyszínén.

Ezen túlmenõen miért volt különleges élmény számodra ez a rendezvény?  – kérdeztük.
– Interneten rendszeresen tartjuk a kapcsolatot nemzetközi hírû kollégákkal, most azonban személyesen is találkozhattunk, beszélgethettünk, meghallgathattuk egymás tanácsait. A szûk egy hét alatt rendkívül gazdag szakmai program részesei lehettünk és a legnagyobbaktól tudtunk tanulni – mondta.
– A francia fodrászok munkái mindig lenyûgöznek, Letícia a példaképem, örömmel tölt el, hogy a csapatához tartozhat a szalonunk. A kreativitása, egyedisége, a végtelen nyugalom és pozitív kisugárzás, amit nyújtani tud, varázslatos. Nagy megtiszteltetés ilyen csodálatos embertõl tanulni – tette hozzá.

Montázs a bemutató részletével.

– A zsúfolt program mellett mennyit sikerült látni a különleges városból, hogyan hatott rád?
– Meglepõ, hogy a mindössze hetven éves város mekkora fejlõdést tudhat maga mögött. Gazdasága az olajra épül, de egyre inkább az idegenforgalomban látják a jövõt. Az építészet csodája, hogyan teremtettek szilárd alapokat a homokon a magas felhõkarcolóknak, köztük a világ legmagasabb (828 méter) Burj Khalifa tornyának, amelyben jártunk. Felmehettünk a világ tetejére, ahonnan a többi felhõkarcoló egészen apró makettnek tûnik. Hatalmas bevásárló központ, lakások, irodák, magán rezidenciák, parkolóház és wellness központ is található benne. Fantasztikus volt!

Belváros.

– Mik a terveid, hogyan építed be a napi munkátokba a tanultakat, az élményeket?
– Igyekszünk több lenni, mint fodrászat, mind a stílus tanácsadásban, mind a vendég harmonikus személyiségének, személyes varázsának formálásában szeretnénk segíteni, és törekszünk, hogy folyamatos képzésekkel, kollégáim egyéni ötleteinek, elképzeléseinek helyt adva elõsegítsük, hogy boldog, kiegyensúlyozott hölgyek és urak lépjenek ki szalonunk ajtaján. Ebben a szemléletben dolgozom most a budapesti szalonunk beindításán, és mielõbb szeretném, ha tanítványaim a Kiskunfélegyházán nyitandó másik új szalonunkban találhatnák meg a számításukat.
Gratulálok, és sok sikert kívánok terveid megvalósításához!

Dömsödi Teréz

Háttérben a sivatag, előtérben a rendezvény hirdetése.

 

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.