Elszabadult a füstágyú a hivatalban

A bemutató pillanatfelvétele.A 3V Vagyonvédelmi Vállalkozás vezetője, Kotymán László a vagyonvédelemben használatos új eszközök és eljárások bemutatójára hívta a szakma és a sajtó képviselőit a Városházára.

Előadásában vázolta a videotechnika vagyonvédelemben történő felhasználásának állomásait, a fejlődés folyamatosságát. Hogyan alakult a képfelbontás a ma korszerűnek számító 960H, 1 ill. 2 Mpixeles megjeleníthetőség lehetőségéig úgy, hogy a számítástechnika, a számítógép, sőt már az okostelefon is távoli hozzáférést biztosít a védett objektumban történtekhez. A VHS-től napjainkig úgy ment végbe a fejlődés, hogy az analóg lejátszástól az internetes jeltovábbításig, az ún. IP tecnikáig a hatékonyság lépcsőfokait meglépve jutottak el a ma már használható HDTVI rendszerig, amely digitális analóg alapokon álló vivófrekvencia már kisebb költséggel, hatékonyan és jó minőségben rögzít, tárol tovább nagyítható képeket. A full HD az éjszakai képek minőségi feldolgozását is lehetővé teszi.

3V Vagyonvédelem újdonsága.

A képfelbontás nagyságának nagy jelentősége van, ha egy helyszín történéseit szeretnénk elemezni.

A program vendége volt Juhász Attila, aki a Protect dán füstágyút, mint aktív védelmi eszközt, mutatta be a jelenlévőknek. Az ágyú pánikgombbal is indítható, de reagál érzékelés alapján is és füst kibocsátásával akadályozza meg a helyiségben a betötők, illetéktelen behatolók károkozását.  A kibocsátott füst az emberi egészségre ártalmatlan. Külföldön egyes biztosítók megkövetelik a használatát. Beszerzése pedig állami támogatással is lehetséges ezekben az országokban. A jelenlévők megtapasztalhatták, milyen ebben a füstben lenni és a füstön kívül semmit sem látni néhány percig. Ez az idő arra elegendő, hogy a betörő az ijedtség mellett az intézkedő rendőrök társaságában találhassa magát.

Kép és szöveg: dt.

Elszabadult a fűstágyú a hivatalban.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.