‘InfoTech’ kategória archívum

Dancsó Erika újra a világ 10 legjobb mesterfodrásza között

2017 02 01

Dancsó Erikának sikerült az, ami a legtöbb mesterfodrásznak csak álom marad. Első magyarként képviselheti hazánkat február 12-én Párizsban, a Louvre dísztermében megrendezésre kerülő Haute Coiffure France (HCF Trophy) nemzetközi fodrászversenyen. A szakma elitjét összefogó csúcsrendezvényen a legújabb divatnak megfelelő frizurák kerülnek bemutatásra. Dancsó Erika másodszor részesül ekkora szakmai elismerésben, ugyanis a tavalyi versenyen szintén sikerült bekerülnie a legjobb 10 mesterfodrász közé.

(tovább…)

TOP 100 – Csongrád megye gazdasága 2016.

2016 12 11

csoportkep_a_kiadvanyban_szereplo_cegekrol
2016-ban – a korábbi évek régiós gyakorlatától eltérően – először jelent meg Csongrád megye gazdaságának főbb jellemzőit, valamint a megyei TOP 100 vállalkozását bemutató összeállítás. A kiadvány a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Nemzeti Adó-és Vámhivatal Csongrád Megyei Adó-és Vámigazgatósága, a Központi Statisztikai Hivatal Szegedi Főosztálya, valamint az Enterprise Europe Network Dél-alföldi Irodája együttműködésében készült.

(tovább…)

Kutatási keretmegállapodás

2016 06 29

A kinai delegáció.Szentes Város Önkormányzata, a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara és a pekingi Tudományos és Technikai Együttműködés Központja június 28-án kutatási keretmegállapodást írt alá Szentesen.

(tovább…)

Aratás idején is fokozottan figyeljünk a tűzvédelemre!

2016 06 23

aratas-a-terra-coop-kft-teruleten.A nyári betakarítási munkák amellett, hogy nagy igénybevételt jelentenek a mezőgazdaságban dolgozóknak, igen tűzveszélyesek is. Arra kellő körültekintéssel kell felkészülni, különösen fontos a betakarítási munkálatokban részt vevő erőgépek tűzvédelme, az aratásra, vonatkozó szabályok ismerete, betartása. Ezeket az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló 54/2014. (XII. 5.) BM rendelet tartalmazza.

(tovább…)

Kapcsolódjon be a Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégia tervezési folyamatába! – A Szentesi Helyi Közösség felhívása

2016 06 09

Tájékoztató első oldala.A Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Programok Irányító Hatósága Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) 7. prioritási tengelye keretében elérhető Közösségi szinten irányított városi helyi fejlesztések (CLLD) megvalósítása érdekében létrejövő helyi akciócsoportok (HACS) megalakítására hirdetett regisztrációs felhívás alapján a városi civil-, vállalkozói- és közszféra szereplőiből megalakult 11 tagú Szentesi Helyi Közösség.

(tovább…)

Elegendő magyar paradicsom és paprika lesz a zöldségpultokon

2016 05 18

Illusztráció.A Syngenta és az Árpád Agrár Zrt. szentesi szakmai napján elhangzott: az előrejelzések szerint tavasztól őszig elegendő mennyiség áll rendelkezésre paradicsomból és paprikából a hazai fogyasztók számára, a termésmennyiség kisebb részét pedig exportpiacokon értékesíthetik a termelők.

(tovább…)

Legyen a Szentesi Üdülőközpont az Év Feltörekvő Fürdője!

2016 05 05

A jó időre várva.„Az Év Fürdője” elnevezésű program keretében lehetősége nyílik a Magyarország legjobb fürdőire való szavazásra. A program szervezője a termalfurdo.hu és szakmai támogatója a Magyar Fürdőszövetség 2016-ban is közönségszavazást hirdet, melyben Magyarország legjobb fürdőit keresi. A szavazás 2016. május 1. és augusztus 31. között tart.

(tovább…)

2016 évtől jelentős változások az épületenergetikai szabályozásban

2016 02 03

Elérhetőségek.Magyarország Európai Uniós tagságából adódó kötelezettségei miatt 2016. januárjától gyökeresen megváltozik az épületek energetikai szabályozása. (tovább…)