‘InfoTech’ kategória archívum

Gazdaságfejlesztés Szentesen – Kérdőíves felmérés a vállalkozások körében

2017 03 16

Március 16-án délelőtt, sajtótájékoztató keretében jelentette be Szirbik Imre polgármester és Horváth István, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szentes térségi elnöke, hogy Szentes Város Képviselő-testülete áprilisra készülő gazdaságfejlesztést értékelő előterjesztéséhez kérdőíves felmérést kezdeményeznek a helyi vállalkozások körében.

(tovább…)

Dancsó Erika újra a világ 10 legjobb mesterfodrásza között

2017 02 01

Dancsó Erikának sikerült az, ami a legtöbb mesterfodrásznak csak álom marad. Első magyarként képviselheti hazánkat február 12-én Párizsban, a Louvre dísztermében megrendezésre kerülő Haute Coiffure France (HCF Trophy) nemzetközi fodrászversenyen. A szakma elitjét összefogó csúcsrendezvényen a legújabb divatnak megfelelő frizurák kerülnek bemutatásra. Dancsó Erika másodszor részesül ekkora szakmai elismerésben, ugyanis a tavalyi versenyen szintén sikerült bekerülnie a legjobb 10 mesterfodrász közé.

(tovább…)

TOP 100 – Csongrád megye gazdasága 2016.

2016 12 11

csoportkep_a_kiadvanyban_szereplo_cegekrol
2016-ban – a korábbi évek régiós gyakorlatától eltérően – először jelent meg Csongrád megye gazdaságának főbb jellemzőit, valamint a megyei TOP 100 vállalkozását bemutató összeállítás. A kiadvány a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Nemzeti Adó-és Vámhivatal Csongrád Megyei Adó-és Vámigazgatósága, a Központi Statisztikai Hivatal Szegedi Főosztálya, valamint az Enterprise Europe Network Dél-alföldi Irodája együttműködésében készült.

(tovább…)

Kutatási keretmegállapodás

2016 06 29

A kinai delegáció.Szentes Város Önkormányzata, a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara és a pekingi Tudományos és Technikai Együttműködés Központja június 28-án kutatási keretmegállapodást írt alá Szentesen.

(tovább…)

Aratás idején is fokozottan figyeljünk a tűzvédelemre!

2016 06 23

aratas-a-terra-coop-kft-teruleten.A nyári betakarítási munkák amellett, hogy nagy igénybevételt jelentenek a mezőgazdaságban dolgozóknak, igen tűzveszélyesek is. Arra kellő körültekintéssel kell felkészülni, különösen fontos a betakarítási munkálatokban részt vevő erőgépek tűzvédelme, az aratásra, vonatkozó szabályok ismerete, betartása. Ezeket az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló 54/2014. (XII. 5.) BM rendelet tartalmazza.

(tovább…)

Kapcsolódjon be a Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégia tervezési folyamatába! – A Szentesi Helyi Közösség felhívása

2016 06 09

Tájékoztató első oldala.A Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Programok Irányító Hatósága Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) 7. prioritási tengelye keretében elérhető Közösségi szinten irányított városi helyi fejlesztések (CLLD) megvalósítása érdekében létrejövő helyi akciócsoportok (HACS) megalakítására hirdetett regisztrációs felhívás alapján a városi civil-, vállalkozói- és közszféra szereplőiből megalakult 11 tagú Szentesi Helyi Közösség.

(tovább…)

Elegendő magyar paradicsom és paprika lesz a zöldségpultokon

2016 05 18

Illusztráció.A Syngenta és az Árpád Agrár Zrt. szentesi szakmai napján elhangzott: az előrejelzések szerint tavasztól őszig elegendő mennyiség áll rendelkezésre paradicsomból és paprikából a hazai fogyasztók számára, a termésmennyiség kisebb részét pedig exportpiacokon értékesíthetik a termelők.

(tovább…)

Legyen a Szentesi Üdülőközpont az Év Feltörekvő Fürdője!

2016 05 05

A jó időre várva.„Az Év Fürdője” elnevezésű program keretében lehetősége nyílik a Magyarország legjobb fürdőire való szavazásra. A program szervezője a termalfurdo.hu és szakmai támogatója a Magyar Fürdőszövetség 2016-ban is közönségszavazást hirdet, melyben Magyarország legjobb fürdőit keresi. A szavazás 2016. május 1. és augusztus 31. között tart.

(tovább…)