‘InfoTech’ kategória archívum

Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés

2017 09 12

A Városellátó NKft. minden háztartásba eljuttatta tájékoztató szórólapját a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtésről. Kiss Ferenc hulladékgazdálkodási részlegvezetőt kérdeztük, mikortól várható az új gyakorlat bevezetése városunk területén?

(tovább…)

Novemberben mesterlevelet szerezhetnek

2017 09 04

Idén is elindította mesterképzéseit a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A gazdasági önkormányzat képzésén idén 72 szakember vesz részt. Ők jelenleg a szakmai képzéseknél tartanak, és ha sikeresen teljesítik a vizsgáikat, akkor novemberben vehetik át mesterlevelüket.

(tovább…)

Jön a házhoz menő lomtalanítás…

2017 07 11

Szentes Város Képviselő-testülete június 29. ülésén módosította a települési hulladékról és a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló 17/2014. /VII.15.) sz. rendeletét.

(tovább…)

Tájékoztató

2017 07 04

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága és a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közös tájékoztatót tart a jövedéki kiskereskedelmi tevékenységet végzők elektronikus ügyintézési kötelezettségeinek szabályairól.

(tovább…)

Már a Dunán gyakorolnak…

2017 06 27

A Red Bull Air Race verseny műszaki előkészítésén dolgoznak az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki ezred kijelölt alegységei.

(tovább…)

Szerver karbantartás miatt…

2017 05 27

Értesítjük kedves Olvasóinkat, hogy a Városi Visszhang honlapját üzemeltető szerver karbantartása miatt várhatóan az elérhetőségünk néhány óráig szünetelni fog. Kérjük és köszönjük szíves megértésüket.

Elkészült, jár a virágóra

2017 05 10

Február 21. ülésén tárgyalta a Szentesi Önkormányzat Városrendezési, -fejlesztési bizottsága, és döntött arról, hogy létesüljön Szentes központjában, a Kossuth utca 8. szám alatt elbontott épületrész helyén egy különlegesen szép virágóra.

(tovább…)

Három év alatt tíz nyelvvizsga – Egy különleges módszer bemutatója Szentesen és Csongrádon!

2017 04 26

Cz. Nagy Zsófia története már az országos sajtót is bejárta, pedig akkor még csak a nyolcadik nyelvvizsgáján volt túl. Most már a tizedik vizsga eredményét várja, noha még csak végzős gimnazista. Zsófia szerint csak a módszer számít, bárkinek sikerülhet, akár munka mellett is. A hangsúly a módszeren van, mivel az önmagát közepes nyelvi tehetségként ismerő diáklány is ennek köszönhetően táltosodott meg. Zsófi nagy célkitűzése teljesülhet, amit négy évvel korábban, elsős gimnazistaként tűzött maga elé: a középiskola végéig tíz államilag elismert nyelvvizsga! Hab a tortán, hogy az egyik nyelvből már felsőfokú vizsgája van. Többek közt erről is megosztotta tapasztalatait portálunk olvasóival.

(tovább…)