Nyugalomból lendületbe

A kiállítás pillanatfelvétele.Vecseriné Vass Rózsa festményeibõl nyílt kiállítás ”Lendület” címmel a II. sz. Idõsek Klubjában november 18-án. 11 órakor a kiállításon megjelenteket Szirbik Imre polgármester köszöntötte és Tököli Ildikó, az intézmény dolgozója méltatta az alkotó munkásságát.

Az alkotások december 2-ig munkanapokon 9.00 és 15.00 óra között még megtekinthetõk a Nagyörvény utca 53. sz. alatti intézményben.

A klub közönsége.

Az alkotó interjú közben.

A kiállított csendéletek a nyugalom picit a nagy előd, Koszta színvilágát is idéző lenyomatai. Az alkotó úgy válogatta össze a képeket, hogy körbeérve a teremben a mozgás, a lendület, a mélyből a magasba emelkedés hangulatába érkezzen a látogató.

Az alkotói énkép törékenysége minden művész sajátja. A Tokácsli alkotókör tagjaként indult pályája, ma legkinkább a mindszenti amatőr festők közösségében gyűjt új impressziókat Vecseriné Vass Rózsa. Munkái egyedisége a témák megfestésében rejlik. Szirbik Imre polgármester figyelme a magasba emelkedő esernyőket ábrázoló képen ragadt meg, hiszen – mind mondta – a néző fantáziájára van bízva, hogy a magasba emelkedő esernyők felfelé, vagy éppen fordítva tartanak. A kép gazdag színharmóniája, vidámsága azonban inkább a felfelé ívelést sugallja.

A kiállítás megnyitón közreműködtek a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola tanárai és tanítványai, valamint saját, az alkalomra írt verseivel Dömsödi Teréz.

Kép és szöveg:  – dite –

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.