Kutatók találkoztak Szentesen

Prof. Dr. Boros G. László előadása.A Kutatások Éjszakája országos programsorozat keretében Tudományos Ülésre került sor Szentesen a Megyeházán, amely az USA Nyugati Parti Tudós Klub közremûködésével valósult meg szeptember 26-án. Dr. Papp Zoltán  sebész fõorvos Ph.D. és Lantos Ferenc kutató fõiskolai docens Ph.D. köszöntõje után a “Daganatos betegségek ellátása” témakörben hangzottak el hasznos elõadások.

Elsõként Prof. Dr. Boros G. László egyetemi tanár a megfizethetetlenül drága és hatástalan célzott rákterápiák természetes hatóanyagokkal való öszszehasonlítása témakörben osztotta meg gondolatait az érdeklõdõkkel.
Prof. Dr. Boros G. László 1990 óta dolgozik az USA-ban, Ohio, Kalifornia egyetemein az endokrin, anyagcsere problémák kutatásával foglalkozott. Azóta több amerikai tudományos társaság tagja vagy vezetõségi munkatársa, rendkívül elismert kutató. Eddig megjelent publikációinak száma megközelíti a 250-et, és mintegy 2600 alkalommal idézték gondolatait más kutatók. Fõ területe a gyermekgyógyászati endokrinológia.
Gondolatait, kutatási eredményeit Mózes elsõ könyvének, a Teremtés könyvének alapvetéseire vezette vissza. Az élet alapja a MAG, amelybõl a zöld fõ teremtõdött. A magban létezõ sejt a biológiai létezés alapja, amely a mozgás által képes a mûködésre.
Arra a következtetésre jutott, hogy az emberiség egészséges tápláléka nem lehet más, mint mindaz, ami a zöld fûvel táplálkozik. A légzés és mozgás kapcsán az oxigén és hidrogén szervezetben betöltött szerepérõl is beszélt. A zöld fû  az esõ és pára hatására fejlõdik, újul meg. Az esõ deutérium csökkentett csapadék formájában járul hozzá a teremtõ folyamatokhoz. A Biblia is két féle vizet említ – mondta, az esõ- és a folyóvizeket.
Meggyõzõdése szerint  a rákos betegségek kialakulása nagyban függ attól, hogy a szervezet képes e megfelelõ anyagcserevizet elõállítani, amely deutérium csökkentett. A rákos sejtek kialakulásában ugyanis a szervezet növekvõ deutérium szintje dominál. A szervezetbe bevitt csapvíz is gazdag deutériumban, amelynek szintjét a szervezetben ma általában nem mérik az onkológusok.

Tudományos ülés szept. 26.

A kutató utalt arra, hogy a gyógyszeripar egyre többet költ a daganatos betegek ellátására, és várhatóan ezek a költségek tovább növekednek majd. A kikísérletezett készítmények jelentõs hányada bedõl, még mielõtt a betegekhez eljutna. Nincs tehát valódi megoldás, hiszen amíg 1962-ben minden tizennegyedik, addig napjainkban minden harmadik elhalálozás oka a rák.
Mivel kutatásai eredménye szerint a rákmegbetegedések oka az anyagcserevíz hiánya, annak szinten tartása a legfontosabb az emberi szervezetben, ami megfelelõ, egészséges táplálkozással elõsegíthetõ. Ezért át kell értékelni fogalmainkat, mert sok tekintetben tévedésben vagyunk azzal kapcsolatban, mi számít egészséges élelmiszernek. Az állati zsír, marhahús fogyasztása pl. segíti az anyagcserevíz szinten tartását a szervezetben – hallhattuk.
A program keretében  a jelenlévõk megismerhették Ledóné Dr. Darázsi Hajnalka c. egyetemi docens, szaktanácsadó elõadását a paprika bioaktív anyagaival kapcsolatos hazai kutatások eredményeirõl. Dr. Lantos Ferenc Ph.D. fõiskolai docens a Kapszaicin anyagok és a ROS termelõdésének öszszefüggéseirõl beszélt. Dr. Kispál Mihály Csaba az onkológiai osztály történetét ismertette, míg Dr. Papp Zoltán Ph.D. kórházi fõorvos a Dr. Bugyi István Kórház gyógyító munkájának fejlõdését mutatta be.            

Kép és szöveg:
Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.