A takarmányárakról…

Illusztráció a honlapról.2 százalékot csökkent szeptemberben az elõzõ hónaphoz képest a magyar gabonafélék együttes ármozgását kifejezõ Mag-ro Gabonaindex (MGX), így az õsz elsõ hónapjának végén 9978,4 ponton állt a Magro.hu mezõgazdasági piactéren.

A malmi búza ugyan drágult, de a többi gabonaféle árának kisebb-nagyobb mértékû esése öszszességében negatívba fordította az index változását.
A malmi búzának a sok csapadék miatti szokásosnál kisebb kínálata 6 százalékos árnövekedést eredményezett a piacon, de a takarmánybúza ára ezzel nem tartott lépést és inkább stagnált. Szeptemberben elõbbi átlagosan 49.500, utóbbi 40,500 forinton forgott tonnánként.
Az ókukorica viszont – a világpiaci trenddel összhangban – 1,5 százalékkal olcsóbb lett és olcsóbban lehetett beszerezni az árpát, rozsot és zabot is.

A továbbiakban a malmi és takarmánybúza árának lassú emelkedésére lehet számítani Magyarországon, míg a kukorica a várhatóan jó termés hatására még olcsóbbá válik majd és átlagosan 35.000 forint körül alakulhat az ára.
A Magro.hu egy speciálisan a mezõgazdaságra tervezett online piactér. Fõként gabonafélék, egyéb szántóföldi- és takarmánynövények, állatok, valamint zöldség-gyümölcs nagy tételben történõ kereskedelmét segíti. A piactér lényege, hogy aggregálja a keresletet és a kínálatot, különlegessége pedig, hogy automatizálja az adásvételt, és 100% fizetési garanciát nyújt a kereskedéshez.
A Magro.hu piacteret havonta átlagosan 40.000 õstermelõ, családi gazdaság, kereskedõ, feldolgozó és gyártó keresi fel, s eddig több ezer ajánlatot töltöttek fel adás-vételre. A rendszerben az elmúlt két évben 3,5 millió tonna gabona fordult meg, több mint 1 millió tonna zöldséget-gyümölcsöt és 50 ezer darab haszonállatot kínáltak eladásra és megvételre. További információ: http://www.magro.hu
Bóné Tímea

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.