Kivételesen a második szombaton – A Garaboly a kapcsolati hálóban

Garaboly Gasztro Piac október 11-én.Kivételesen egy héttel korábban fogadja vendégeit a Mûvészetek Háza Garaboly Gasztro Piac rendezvénye.

Már október 11-én szombaton meg lehet tölteni a garabolyt mindenféle finomsággal, amit a Gólyásház udvarán az árusok kínálnak. A mellékelt plakát is erre hívja fel a figyelmet.
Az elmúlt hónapok alatt bebizonyosodott, hogy Szentesnek nagy szüksége van a turistákat is vonzó attrakciókra. A Garaboly Gasztro Piac ilyen, nagy jelentõséggel bíró eseménnyé formálódik, hiszen folyamatosan bõvül az egyedi értékeket felvonultató árusok száma, és ezzel arányban nõ a közönség érdeklõdése is. Emellett a kultúra élõ szigete, hiszen a zenei élmény, a bemutatott mûvészeti alkotások varázsa feltölti a nézelõdõket.

Aszalás speciális készülékkel.

Kálmánné Szabó Erzsébet, a rendezõ intézmény igazgatója a további együttmûködés lehetõségével nyitja szélesre az intézmény kapuját, hogy e kulturális tér mind sokrétûbb igényt tudjon kiszolgálni, hogy az a kapcsolati háló, amely nyit mind az üzleti, mind a kulturális kapcsolatok irányába, még teljesebb és gazdagabb lehessen. Rendkívüli elõnye ennek a kezdeményezésnek, hogy az élõ helyi, népi kultúra, kézmûves hagyományok ápolása, megismertetése mellett a nézelõdõ vásárló biztos lehet abban, hogy közvetlenül a termelõtõl valóban jó minõségû áruhoz juthat. A megbízható minõség, a termékek sokfélesége az egészséges életmód fontos tényezõje. Ezért érdemes ragaszkodni, ragaszkodnak is egyre többen a havonkénti találkozás ezen formájához.

Szilvalekvár főzés volt szeptemberben.

Novemberben majd újra a harmadik szombaton nyitja kapuit a vásár, decemberben pedig az adventi vásárfolyam részeként közel egy héten át kapcsolódhatnak majd be a különféle programokba az érdeklõdõk.
Kép és szöveg:  – dite –

Piaci hangulatkép.

Közreműködők a Petőfi utcán.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.