Amikor érték a tudás – Szentesiek Százhalombattán

A százhalombattai meghívó részlete.A Kiséri Állatorvosi Rendelõ tulajdonosa, Dr. Dobos András c. egyetemi docens idén már negyedik alkalommal szervezi meg a Szemészeti Konferenciát. Hozzánk is eljutott az a hír, hogy talán nem Szentes adja a helyszínét a kiemelkedõ tudományos jelentõséggel bíró rendezvénynek. Ennek jártunk utána.

Dr. Dobos Andrástól megtudtuk, hogy a hagyományos szentesi konferenciát idén is megrendezi, május 9-én, határon innen és túlról mintegy kétszáz  állatorvos kolléga részvételére számít az elõzetes jelentkezések alapján. A rendezvény tehát nem marad el, és nem kerül el másik városba.
A mendemondának valószínûleg az lehet az alapja, hogy Százhalombatta város önkormányzata felkérte a szentesi szervezõket, mûködjenek közre a náluk tartandó konferencia elõadóiként. Február 28-án került sor erre a rendezvényre, amelyet I. százhalombattai Állatorvosi Szemészeti Konferenciaként hirdettek meg. A Kiséri Állatorvosi Rendelõ orvosai, Dr. Berényi Adrienn a traumás szemsérülésekrõl, a képalkotó diagnosztikai eszközökrõl tartott elõadást, míg Dobos doktor a glaukóma konzervatív sebészeti megoldásairól, valamint a harmadik szemhéj betegségeirõl, a kötõhártya elváltozásairól és az érdekes szemészeti esetek mûtéti megoldási lehetõségeirõl tájékoztatta kollégáit. A rendezvényt a MÁOK Pest megyei Szervezetének Oktatási Bizottsága nyilvántartásba vette, mint továbbképzõ programot.
Dobos doktor azt is elmondta még, hogy a résztvevõ dunántúli és észak- magyarországi kollégák már nagy létszámban jelentkeztek a szentesi konferenciára.                          
dt.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.