Szombaton Szentes Kupa lábtenisz verseny

Fiatalok próbálják ki az új pályát a strandon. Hol és mikor lesz a verseny? – kérdeztem Ferenczi Zoltán szervezõt, a szentesi egyesület elnökét.
– Országos lábtenisz verseny lesz, amely egy állomása az országos bajnoki sorozatnak. A verseny idõpontja: július 13.  szombat 9 órai kezdettel. Helyszíne: Szentesen a “múzeum mögötti” 3 tenisz pálya.

A versenybizottság tagjai: Papp Tibor (szakosztályvezetõ), Bertók Róbert (a magyar szövetség elnökségi tagja) és én – válaszolta.

– Hogyan zajlanak majd a küzdelmek?
– Két szakágat indítunk, ”A” a SZENIOR PÁROS, ahol a hagyományos két érintõs szabályrendszerrel játszunk. A régi nagyok már jelezték hogy jönnek, a nagy létszám miatt a versenyzés mellett a tömegsport jellegét említhetem ennek a versenyágnak.
A másik a “B”, a NYÍLT PÁROS 1/3, ahol elképesztõ küzdelem, bõdületes lerúgások, labda zsonglõr szintû trükkök láthatók. Indulnak volt és jelenlegi országos bajnokok, ifjúsági bajnokok, felnõtt válogatottak. Szeretettel várjuk a sport és lábtenisz kedvelõ nézõket, érdeklõdõket.
– Mi újság az utánpótlás háza táján?
– A múlt évi Ifjúsági Magyar Bajnokságon jól helyt álltak játékosaink, érmeket szereztek. A Juhász Csaba – Szabó László páros pedig megnyerte a Ifjúsági MB-t. A szövetségi kapitány meghívta a válogatottba Szabó Lászlót, aki meghálálta a bizalmat és néhány héttel késõbb világbajnoki ezüstérmet nyert. Ifi játékosainkat a mostani versenyen a NYÍLT kategóriában indítjuk. Sokat tanulhatnak és feltérképezhetik, hogy a nemzetközi szinten is jegyzett felnõttekhez képest hol tartanak. Nyilván a favoritok nem õk lesznek, de okos, harcos küzdelmet várok tõlük. A rutin szerzés rendkívül fontos, hogy mihamarabb beérjenek a felnõtt profi mezõnyhöz.
– A legendás strandi tengó meccseken részt szoktak venni?
– Azt tudni kell, hogy a mai lábteniszezõk 99%-a a strandon a tengó pályán nõtt fel, ott kezdte, ott tanulták meg az alapokat és fejlesztették azt magas szintre. A mai lábteniszt azonban a teniszpályán – salakon, 110 cm-es hálónál játsszák. Gyakorlatilag ugyan arról szól, technikailag azonban mégis sokban különbözik — ezért a válaszom: egyre ritkábban.
Jó hír, hogy a napokban új tengó pálya épült az Üdülõközpontban és Szûcs Szabolcs igazgató úr már át is adta a gyerekeknek (néhány kültéri sportszerrel együtt). A fürdõzõ, úszó, vízilabdázó fiataloknak egy jó lehetõség a szabadidõ hasznos eltöltésére, arról nem beszélve hogy a strand tengó gyakorlatilag a lábtenisz “elõszobája”.

Köszönöm, a verseny eredményeirõl a késõbbiekben beszámolunk.         
V. V.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.