Könnyebb ügyintézés a szentesi laktanyában

Zavartalan az ügyintézés.A szentesi MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél június hónapban megkezdte működését a katonák és családtagjaik ügyintézését segítő Integrált Ügyfélszolgálati Iroda.

A Damjanich laktanyában kialakított új iroda dolgozói az ezred személyi állományának, valamint a családtagjainak nyújtanak segítséget az ügyintézési folyamatok elvégzésében, jelentette be Nyers József mk. ezredes, a Műszaki Ezred parancsnoka az EUFOR kontingens 13. váltásának ünnepélyes búcsúztató ünnepségén. Fő feladatul látják el a katonák napi ügyintézésének segítését, melynek eredményeként több időt tudnak fordítani a szakmai feladataik ellátására. Támogatást nyújtanak az ezred állományából külszolgálaton lévő katonák itthon maradt hozzátartozóinak, mellyel próbálják pótolni a távollévő családtag, szülő  szerepét, hiányát. Legyen ez egy egyszerű szolgálati igazolvány igényléstől, az üdülés foglalásán, a jogi segítségen keresztül az önkormányzati ügyintézésekig bármilyen katonai vagy civil jellegű feladat.

Leveszik a terhet a katonák válláról.

A kulturáltan berendezett iroda dolgozói barátságosan fogadják az ügyfeleket, ahol a kisgyermekekkel érkezőknek külön játszószoba biztosítja a gyermek elfoglaltságát, amíg a  szülő az ügyeit intézi. Nagyon fontos lehetőség a külszolgálaton lévő katona hozzátartozóinak a telefonos, vagy internetes elérés, összeköttetés biztosítása a családtól feladat ellátása érdekében távollévő katonával, mely megkönnyíti a tartós távollét elviselését.

Egy hónappal az iroda megnyitását követően a katonák és a családtagok is felismerték az iroda által nyújtott előnyöket, és szívesen veszik igénybe a szolgáltatását.  

Kép és szöveg: Juhász László százados

Játszószoba az ügyintézés idejére.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.