A vizekben sok a hal, csak … – Taroltak a bojlisok

A Kurca nyári látképe.Tisztelt Horgásztársaim! Sokan kérdezik, mikor kap a Kurca rendesen vizet. Elmondhatom, hogy az elmúlt héten több alkalommal is kapott, elsõ körben az Önkormányzat rendelt vizet, ami négy napon keresztül folyt. Most tudomásom szerint két naponta kap vizet a Kurca nappali idõszakban.

Sokan kérdezik még azt is, hogy miért ilyen algás a víz?! (Képen.) Ennek több oka is van. Az egyik, hogy a tavaszi átöblítés nem volt sikeres a Tisza hirtelen apadása miatt, illetve azóta sem kapott vizet. Ez a pangó, szervesanyaggal telített víz ezt produkálja.
Az elmúlt hónapok szorgos munkájaként könyvelhetjük el, hogy 10 mázsa törpeharcsától szabadította meg a Kurcát Darabos János horgászmesterünk és segítõi. Remélhetõleg az év végéig ez a szám 20 mázsa fölött lesz.

Megrendeztük a Kurcán a bojlis verseny második fordulóját, ami szintén nagyon szép eredményekkel zárult. A kurcai forduló elsõ három csapata: 1. hely Dancsó Imre – Dancsó Gábor 50770 g, 2. hely Balla Zoltán – Papp Károly, 36720 g, 3. hely Kiss László – Cseresznyés Zoltán 28270 g. A két forduló öszszesített eredménye alapján 1. hely Gulyás János, Oláh Márk, 2. hely Túróczi Márton, Szemerédi Zsolt, 3. hely Dancsó Imre, Dancsó Gábor. Gratulálunk minden versenyzõnek. Volt különdíj is, a verseny legnagyobb halát a Dancsó páros, apa és fia fogta. Egy 16400 grammos amurt emeltek ki a vízbõl. A legtöbb halat a Gulyás János és Oláh Márk páros fogta, 24 darab hal akadt a horgukra. A legnagyobb átlag súly Zelei Endréé,   4720 gramm. Így visszagondolva a kétforduló eredményeire, kijelenthetjük, hogy vizeink bõvelkednek halban.
Ha ezt a halállományt meg tudjuk óvni, akkor nagyon sok szép horgászélménnyel gazdagodhatunk a közeljövõben.
Mindenkinek jó fogást és jó pihenést kívánok. Horgásztársi üdvözlettel:

Kalamusz Endre

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.