Nyári estékre…

Made_in_Hungaria részlet a filmből.A Szentesi Mûvelõdési Központ szervezésében július hónapban is folytatódik a Nyári Szabadtéri Színház programja.

A Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ udvarán egy német harmonika együttes, a Happy Junior Band szórakoztatja az érdeklõdõket július 15-én.  A zenekar több Leipzig környéki zeneiskolából alakult, jelenleg több, mit 230 tagja van. Idén az együttes kb. 120 fõvel látogat hazánkba. Különlegességük, hogy a megszokott harmonika zene mellett világhírû, örökzöld zenei slágereket is megszólaltatnak. Emellett a koncertet más hangszerekkel, saját énekeseikkel is színesítik. Belépõdíj: 500 Ft.

A Pannon Várszínház elõadásában érkezik a Made in Hungária musical július 23-án, amely a magyar rockzene emblematikus alakjának, Fenyõ Miklósnak életét dolgozza fel. Az 1956-ban disszidált család 3 év múltán hazatért Magyarországra, s így az ifjú szerzõ újra az angyalföldi srácok között találja magát. Keresik hangjukat, zenei világukat, s az amerikai rock & rollt magába szívó hõsünk vezéralakja lesz a Szent István parki csapatnak, az Angelland Együttesnek. Szerelem, politika, a 60-as évek kortörténetének egy szelete, kis drámák, nagy bulik, kacagtató helyzetek, remek figurák, emlékezetes slágerek, látványos koreográfiák teszik teljessé a színházi estét. Tasnádi István remek szövegkönyve mellett többek között a Csókkirály, a Multimilliomos dzsesszdobos, a Csók a családnak, az Amerika hangja, a Csavard fel a szõnyeget, összesen 16 fergeteges rock & roll gondoskodik arról, hogy az elõadás derût, életkedvet, örömet sugározzon. Belépõdíj: 2500 Ft.
Mindkét program 21 órakor kezdõdik.

Augusztus 3-án 16.30 órától a már hagyományos Népzenei találkozó keretében tíz térségi népzenei együttes mutatja be legújabb mûsorát a közönségnek, ingyenesen.
A Pesti Magyar Operett Színpad két felvonásos re-vüoperettel, Ábrahám Pál: Bál a Savoyban c. lepi meg a mûfaj kedvelõit augusztus 6-án 21 órától. A szereplõk között találjuk Gregor Bernadett és Böröndi Tamás nevét is.
Egy évig tartó nászútjáról nizzai otthonába érkezik az egymást rajongásig szeretõ álompár. Idilljüket azonban megzavarja a férj elõzõ szerelmének levele: a márki olyan váltót írt alá Tangolita brazil táncosnõnek, amely egy bármikor beváltható éjszakai együttlétrõl szól, és ezt a tartozást a szenvedélyes mûvésznõ most a Savoy Hotel nagyszabású bálján óhajtja behajtani…
Ez az egyik legsikeresebb magyar operett külföldön és hazánkban egyaránt. Nem csoda, hiszen Ábrahám Pál a mûfaj nagy megújítója az akkor világhódító jazz-muzsikát lopta be az operettbe. Belépõdíj: 2300,- és 1900 Ft (diák-, nyugdíjas jegy).
Augusztus 9. (péntek) 20 óra a XII. Nemzetközi Megyejáró Fesztivál-néptánc mûsora. Közremûködik: Udaberri Néptánc Együttes – Baszkföld  és Sadeczoki Ifjúsági Néptánc Együttes – Lengyelország. Belépõdíj: 500 Ft. Jó szórakozást!
(Folytatjuk!)

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.