Jól ismerem én magamat?

Illusztráció párkapcsolatról.Kedves B. P. olvasónk! Kérdésére az alábbiakat tudom válaszolni.
A témát korábbi cikkeimben már érintettem, az igazi szeretet magában foglalja: „elfogadlak olyannak, amilyen vagy.” Itt értendő a nevetés, járás, beszéd, stb. A baj az, hogy az önismeretünk hiányos. „Tudom én, ki és milyen vagyok” – gondoljuk.

Elgondolkodtató, amikor egy személy azt éli meg, hogy nem olyan az élete és kapcsolatai, szerelmi reakciói, mint amit várna önmagától. Ekkor derül ki, van egy tartománya a személyiségének, ami még ismeretlen. Ismerjük-e arcunkat, testünket, lelkünket és önmagunkat? Mindenki a saját életkorában nézzen körül, keresse az önbizalmat és önmegvalósulást.
Mai világunkban gyorsan pörög az élet, észre sem veszszük annak múlását. Ha nincs biztos önértékelésünk, akkor  szorongással és feszültséggel vagyunk tele. Hogyan reagál az emberi  test az emiatti stresszre? Védekezik, a szervezetben beindulnak a hormonok, az összes fő szervünk és szervrendszerünk készenlétben áll, hogy segítsenek (pl. érrendszer, látás, hallás, tapintás). Az agy a mellékvesén keresztül hormonokat bocsát ki, felkészíti a szívet, tüdőt, izmokat, hogy megvédjék az adott helyzetben. Ha huzamosabb ideig tart ez a feszültség, akkor károsulhatnak a fontos szerveink. Következménye: fejfájás, hátfájás, nyakizom begörcsölése.
Minden helyzetből van kiút, csak türelemmel meg kell keresni azt. Szánjanak magukra több időt, tudom, könnyebb leírni mint betartani. Legyen a magánélet különválasztva a munkahelytől. Ha valaki állandó fáradtsággal küzd, az a szervezet riasztójelzése is lehet. Sokan hajtanak a megélhetésükért, mások meg a gazdagságért. Ha lehetséges, az életvitelüket az egészségük védelmében formálják át.
Sokan nem tudják a lelki békét, az igazi emberi kapcsolatokat, a szeretetet nem lehet pénzért megvenni. Mindenki másként éli meg a saját életében a változásokat, úgy kell megtenni azt, hogy közben formálni is lehessen másokat.
A szeretet érzése egy kavalkád, attól függ, ki áll közel egymáshoz. Pozitív gondolkodás a lényeg, fogadjuk el a kialakult helyzetet, mert az egészség mindennél fontosabb!

Csordás Istvánné
eü. szaktanácsadó

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.