Magyar József magyaros étele – Birkapörkölt borgácsban

Magyar_József_Benke_László_Oscar_díjas_mesterszakács_társaságában_a_2002_évi_Kiséri_Napokon.jpg (Fotó: Vidovics Ferenc)Kíváncsi voltam, hogy akinek minden napja az élelmiszerek körül forog, mert térségünk legnagyobb feldolgozó cégének vezetõje, van-e kedve, ideje a családjának fõzni.

Magyar József, a Hungerit Zrt. vezérigazgatója a rá jellemzõ kedves, huncut mosollyal válaszol, hogy bár ritkán van ideje az ilyesmire, de akkor, adózva a magyaros ízeknek, bogrács mellé telepedik, és birkapörköltet fõz a legszívesebben.
Ám mint említi, a birkára kényes, szerinte a legjobb pörkölt alapanyag a másfél-kétéves jószág, amit a saját farmon, gondosan nevelnek.
Természetesen megkérdeztük azt is, hogy Magyar József milyen “fogásokat” vet be az igazán ízletes étel érdekében.   
– Nagyon fontosnak tartom, hogy a hús megfelelõen puhára fõjön. A zsiradék, hagyma, paprika, pici fokhagyma mellett szívesen használom mindkét ízesítésû piros aranyat. A törtpaprikát mindig a végén teszem a húsra, amikor már majdnem kész. Leszedek egy kevés zsiradékot, és azzal keverem simára.

Ám Magyar József bográcsos pörköltjének is van sajátossága. Neki az vált be, ha fóliával fedi le a bogrács tetejét, mint mondja: így együtt fõ az étel minden része. A gõz nem párolog el, egyszerre puhulnak a húsok, és nem kell a bográcsot sûrûn rázogatni, forgatni, ez által a tartalmát törni.

Konyha rovatunk a Hunor COOP Zrt. támogatásával készül – keressék akciós termékeinket az üzleteinkben! www.hunorcoop.hu

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.