‘Konyha’ kategória archívum

Mit főzzünk apróhúsból?

2017 02 21

A sertés apróhúsból sok finom étel készíthető. A háziasszony találékonyságára, tapasztalatára bízva, a sertéspörkölt, brassói aprópecsenye, a különféle raguk, tokányok kiváló alapanyaga az apróhús. A Derekegyházi Húsvágó- és Feldolgozó Üzem frissen szállítja mintaboltjaiba a sertés apróhúst, amely egész héten, február 21-től 25-ig 780 Ft/kg akciós áron vásárolható meg Szentesen a József Attila utca 16, valamint a Jókai utcai HUNOR COOP ABC húspultjánál.

(tovább…)

“…lesz ugye hurka az asztalon…”

2017 02 06

Disznótoros hangulat? Változatos ünnepi meglepetés a családi asztalon hétköznap is?

(tovább…)

Minden héten más-más akció!

2017 01 31

A Derekegyházi Húsvágó és Feldolgozó Üzem termékeit forgalmazó Brillir Kft. az idén folyamatosan, hétről-hétre újabb és újabb meglepetés akcióval, újdonsággal lepi meg vásárlóit Szentesen a Jókai utcai (HONOR COOP ABC-ben lévő) és a József Attila utcai mintaboltjában.

(tovább…)

Gotu Kola – Az éltető erő

2016 11 26

Gotu kola növény.A gotu kola-t (Centella Asiatica) Kínában már 2000 éve, az indiai Ayurvedikus gyógyászatban 3000 éve alkalmazzák. Már az 1884-es francia gyógyszerkönyvben is említik. Főleg Madagaszkáron és Ázsiában (Kína és Indonézia) fordul elő. Kisméretű évelő növény, levele hasonlít az agy két féltekéjéhez, és az agyszövetre van hatással.

(tovább…)

Salátás pite

2016 05 23

Konyha rovathoz.Hozzávalók: 0,5 kg. liszt, 0,5 g. élesztő, só, kb. 300 ml. langyos víz, olaj, 1 fej saláta, 1 cs. zöldhagyma és 1 cs. kapor.
Elkészítése: Tálban a lisztet, az élesztőt a vízzel, sóval összekavarjuk. Fél órát pihentetjük a tészta alapot, majd újra átkavarjuk és pihentetjük (kétszer ismételjük).
A saláta leveleit, a kaprot és hagymat apróra vágjuk. Sóval, olajjal elkeverjük, majd a levétől kicsavarjuk. A palacsinta sűrűségű tésztánkat 6-8 táblára osztjuk úgy, hogy egy lap 1 cm vastagságú legyen, és megsütjük. A zöldséggel fogyasztjuk.
Csordásné Ani

“Minden próbát kiállunk, jó az étel minálunk!”

2016 03 01

A házias ízek és az egészséges életmód hívei is megtalálják a számításukat.Jártass Sándorné Zsuzsika a szentesi ZÖLDÉRT KONYHA Étterem konyhavezetõje és munkatársa, Kõrösi Zsolt szakács a beszélgetõ partnerem, amikor a konyha ajánlatait vesszük sorba.

(tovább…)

3. Újabb tippek a Brillir Kft-től – Legyen sütnivalónk!

2015 09 27

Balról a második kerítés oldalasból.Sorozatunk lényege, hogy a háziasszonyok minél tudatosabban használják fel a sertéshúsokat a konyhában. Új ötleteket meríthessenek a napi vagy az ünnepi ételek elkészítéséhez. Lássuk, mi-mindent tanulhatunk most…

(tovább…)

Derekegyházi friss húsáru Csongrádon is – Kedvelt a hazai

2015 02 18

A házias ízek miatt szeretnek a csongrádiak az üzletbe járni.A Brillír Kft. Derekegyházi Húsvágó és Feldolgozó Üzeme két éve mûködtet mintaboltot Csongrádon. Csonka Imre hentesként, helyi lakosként azóta szolgálja ki a vásárlókat, jól ismeri már szokásaikat, elvárásaikat.

(tovább…)