Néhány tilalom között – Horgászversenyek sora

Jó_fogás.jpgKedves Horgásztársaim! Rendkívül szomorú hírrel vagyok kénytelen kezdeni e havi írásomat. Farkas Bálint horgásztársunk, aki egy évtizedig volt tisztségviselõje egyesületünknek, elköltözött az örök horgászvizekre.

Március 6-án volt a temetése. A 2006. évi közgyûlésen lemondott a felügyelõ bizottság elnöki tisztségérõl, már akkor tudtuk, hogy súlyos beteg. Nem vállalta a mûtétet, eddig bírta a rák elleni küzdelmet. Nyugodjon békében.
Csak vége lesz végre a télnek, és indulhat a horgász szezon. A vezetõség legutóbbi ülésén megtárgyalta, és jóváhagyta a telepítési tervet, amelyet máris megcáfolt az élet, ugyanis kaptunk egy vissza nem utasítható ajánlatot fehér halra, amit el is fogadtunk. Ezért lehetett 5568 kg. fehér halat telepítenünk a Kurca különbözõ szakaszaira, és a Gerecz tóba. A telepítési tervnek megfelelõen az alábbi menetrend szerint zajlik majd a telepítés: Március 18-án 25 mázsa ponty kerül a Gerecz tóba, hogy a húsvéti ünnepek alatt legyen mire horgászni. Fontos információ! A 18-i telepítéstõl TILOS horgászni 23-án reggel 6 óráig. Viszont 22-én rendezzük meg a szokásos Gerecz Elemér emlékversenyünket, amelyre az egyesület irodájában lehet jelentkezni a nyitva tartási idõben. A nevezési díj 2000 Ft. 

Mint tudják, a költségek levonása után megmaradó összeget vásárlási utalvány formájában
kiosztjuk a versenyzõk között. Tehát, hogy egyértelmû legyen: A VERSENY UTÁN, a korábbi években elõforduló kellemetlenségek elkerülése érdekében, NEM LEHET HORGÁSZNI.
A bõség zavarával küzdök, hiszen sorban jönnek a különbözõ programok, és nehéz idõrendet tartani. A Kurca versenypályáján lesz március 15-én a Sándor Kupa egyéni nevezéses horgászverseny. Itt a nevezési díj 3500 Ft. Ezt követi a fent említett Gerecz emlékverseny, majd április elején kerül sor a Kurcába egy- és kétnyaras pontyok telepítésére, valamint a Verebélyi József által felkínált tíz mázsa ponty telepítésére a kurcai versenypályára, ahol az április 5-i Goldex Kupa pénzdíjas horgászversenyig TILOS lesz horgászni. Erre a versenyre a nevezési díj 5000 forint, és a befolyt összeget a gyõztesek között osztják ki.
További kilátások: a folyók “vízhiánya” miatt a halászok csak kevés halat bírnak fogni, de várhatóan március 8-tól valamennyi fehér halat tudunk vásárolni tõlük.
Végezetül egy elkeserítõ gondra hívnám fel szíves figyelmüket. Ez nem más, mint a szemetelés. Elképesztõ mennyiségû szemét van a vizeink partján. Ezen haladéktalanul változtatni kell, mert elveszíthetjük a vizeinket, vagy olyan bírságokra számíthatunk, amik lehetetlenné tehetik a mûködésünket is. Ezért az elkövetkezõ idõben hatékony ellenõrzéssel kívánjuk elejét venni az ellehetetlenülésünknek. Ez pedig nem más mint, aki szemetes helyen horgászik, az azonnali engedély bevonásra és fegyelmi büntetésre számíthat. Ennek megelõzése érdekében nagy tisztelettel kérek mindenkit: ha kimegy horgászni, és szemetet talál, azt haladéktalanul szedje öszsze, mindegy, hogy ki hagyta ott. Addig hozzá se fogjon a horgászathoz, mert a szankció nem maradhat el. Ha mindenki teszi a kötelességét és elviszi a kihozott csomagoló anyagot, csalis dobozt, nem dobja el a leszakadt damilt, és fõleg a cigaretta csikket, elérhetjük, hogy nem csak a legtöbb halat mi telepítjük a megyében, de a vizeink partja is a legtisztább lesz. Ehhez kérem valamennyiük segítõ együttmûködését.

Az önkormányzat elkészítette a Kurca élõvízzé tételének tervét, (nem folyóvízzé, hanem minél tisztábbá tételét) ennek egyik sarkalatos pontja a partok tisztasága. Tessenek meggondolni, mi lesz ha a szemetelés miatt nem horgászhatunk rajta? Ugyanez vonatkozik még hatványozottabban a tavakra, hiszen azokat is béreljük, és ha a tulajdonos nem lesz megelégedve a kezeléssel, megvonhatja a bérlés lehetõségét, és akkor hol fogunk horgászni? Nagyon kérek mindenkit, vigyázzon értékeinkre. Ehhez semmi mást nem kell tenni, mint NEM ELDOBNI a szemetet!
Valamennyiüknek kívánok kellemes húsvéti ünnepet, és jó fogást az elkövetkezõ szezonra. Tiszta, rendezett horgászhelyeken kellemesen eltöltött órákat.
Füsti – Molnár Lajos elnök

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.