Mustang SE, a sokoldalú gyomirtó készítmény!

Mustang_logo.jpgA Mustang a gabona gyomirtása mellett fokozatosan a kukoricában is jelentõs szerephez jut. A szer két hatóanyaga kiegészíti és egymás hatását erõsíti a gyomok ellen. Ennek az összetett hatásnak az eredményeként a gyomok pusztulása totális és gyors.

Megbízható hatékonyság, rugalmas felhasználási lehetõség, és a 3000-3200 Ft alacsony hektárköltség jellemzi a Mustang gyomirtó szert a gabonában. Enyhe tél esetén a veszélyes gyomok már kora tavasszal a táblákon találhatóak, és ez indokolhatja a gyomirtások korai megkezdését. A Mustang már hideg idõben is megbízhatóan irtja a gyomokat, ha a hõmérséklet +5 C fok fölé emelkedik, a gabona gyomirtása már megkezdhetõ. A Mustang gyomirtó spektrumába tartozó 200 kétszikû gyomfaj között találjuk a hazai területek olyan veszélyes kártevõit, mint a ragadós galajt és az ebszikfüvet. A Mustang gabonában, önmagában kiváló hatékonyságú a ragadós galaj, az ebszikfû, a pipacs, a sebforrasztó zsombor, a vadrepce, a kamilla félék, a napraforgó árvakelés, a szulákpohánka, a tyúkhúr, a szarkaláb-félék, a tarló tisztesfû, a pásztortáska, a vadkender, a búzavirág, a mezei tikszem, a lapulevelû keserûfû, a repcsényretek, a mezei tarsóka, a keszegsaláta és még számtalan gyom ellen. Ellenük a készítmény 0,6 l/ha dózisa használható. A mezei acat gyengébb fertõzését a Mustang nagyon jól leküzdi, de ha a mezei acat fertõzése igen erõs, a Mustang (0,6 l/ha) mellé adjunk 0,4 liter Esteront hektáronként. Ezzel a kombinációval biztonságosan permetezhetünk a bokrosodás végéig.

Tájkép_puszta.jpg 

A Mustang, a már jól bevált gabona gyomirtó szer engedélyt kapott a kukorica kelés utáni gyomirtására is. A Mustang hatásspektrumába beletartoznak a kukoricában elõforduló veszélyes, magról kelõ kétszikû gyomok: a disznóparéj fajok, a libaparéj fajok, a parlagfû, az árvakelésû napraforgó, a selyemmályva, a vadrepce, a csattanó maszlag, a szerbtövis, stb. A Mustangot a magról kelõ gyomok 4-6 leveles állapotában kell kijuttatni, és a kukoricára (6-7 levélig) igen kíméletes készítmény. Dózisa kukoricában 0,6-0,8 l/ha, nagyobb gyomok esetén a magasabb dózist kell alkalmazni. Fenyércirokkal és más egyszikû gyomokkal fertõzött területeken együtt használható a speciális fenyércirok irtó készítményekkel (Titus 25DF, Basis 75DF, Monsoon). A Mustang gyomirtó szer a kukorica posztemergens gyomirtásában az eddigi lehetõségeknél költségtakarékosabb megoldást nyújt.

Tájrészlet.jpg 

Ha a gabona gyomirtása valamilyen okból elmaradt és a Mustang megmaradt, rugalmasan felhasználható a kukorica kelés utáni gyomirtására is!
Bujdosó Mihály
Dow AgroSciences Hungary Kft.
Tel: 30-326-31-31 (x)

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.