Sikerélmények születnek

A_zsűri_elnöke_értékel.jpgA “Mosolygósabb Régióért” Kulturális Közhasznú Egyesület február végén Szlovákiában, testvérszervezeténél járt, hogy ápolja baráti szálait, és elhozza azokat az ajándékokat és elismeréseket, amelyek szentesi diákokat illetnek meg.

A Csemadok Rimaszombati Területi Választmánya ugyanis minden évben képzõmûvészeti pályázatot hirdet a diákok számára szülöttük, a nagyszerû szobrász, Ferenczy István emlékére.
Az egyesület szervezésében a  szentesi és környékbeli tanulók rendszeresen részt vehetnek ezen a nemzetközi versenyen, amelyen az idén 405 pályamunka közül választotta ki a zsûri a legérdemesebbeket. A Szentesrõl beküldött húsz pályamunka közül öten értek el kimagasló eredményt, akik a Szentes Városi Civil Napon vehetik majd át a jutalmukat.

A_díjátadó_ünnepségen.jpg

A két civil szervezet vezetése tárgyalásokat folytatott arról, hogy milyen közös programokban és hogyan fognak együttmûködni a közeli jövõben. A megkötött megállapodás figyelemmel van arra, hogy mindkét régió fiataljai további sikerélményeket szerezhessenek a képzõmûvészetek, az irodalom és az elõadómûvészetek területén.

Tehetségek figyelmébe!

A Mosolygósabb Régióért Egyesület a következõ felhívásokat teszi közzé:
A XII. Kiséri Napok – II. Só Fesztivál keretében május 10-én 10-14 óra között rendezzük meg CIVIL SÓTÖRÉS c. rendhagyó programunkat, amelyre

a.) keressük játszani, vetélkedni szeretõ fiatalok és felnõttek 5 fõs csapatait a dél-alföldi régióból.
b.) korhatár nélkül olyan amatõr elõadókat, akik a zene, irodalom és egyéb szórakoztató mûfajok területén alkotnak. Részükre bemutatkozási lehetõséget kínálunk ezen a délelõttön, amikorra egy különleges só-show készül.
A nevezéseket mielõbb, de legkésõbb március 30-ig kérjük e-mailben: visszhang@szentesinfo.hu, levélben: 6600 Szentes, Nagyörvény u. 58. További információk: 06-20/9837-226.

A_Ferenczy_István_Alapiskola_bejáratánál.jpg

Ki legyen a vendég?

A Mosolygósabb Régióért Egyesület elnöksége legutóbbi ülésén úgy döntött, hogy megkérdezi e lap olvasóit, a nagyközönséget – lakhelytõl függetlenül – milyen elõadókat, sztárvendégeket látnának szívesen a soron következõ nagyrendezvényein?
a.) Megjelölhetnek konkrét mûfajokat, mint színház, gyermekszínház, humor, népzene, pop, rock, stb…
b.) Megjelölhetik a kedvenc elõadómûvészt, társulatot, zenekart, stb…
A javaslatokat a következõ elérhetõségeinken várjuk: e-mail: visszhang@szentesinfo.hu, SMS: 06-20/9837-226, levélben: 6600 Szentes, Nagyörvény u. 58. postaládába eljuttatva.

Ízelítő_a_diák_munkákból.jpg

Játék

Nagy örömünkre szolgált, hogy igen sok helyes megfejtés érkezett az elõzõ számunkban közzé tett rejtvényünkre. Ebbõl is látszik, hogy olvasóink figyelemmel kísérik civil ügyeinket, és szívesen kapcsolódtak be az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 160. évfordulója alkalmából közzé tett játékunkba.
A játék nyertese Mazula Jánosné Szentes, Kiss Ernõ u. 47. szám alatti lakos, akivel a kapcsolatot hamarosan felvesszük, hogy nyereménye átvételérõl egyeztessünk.

Hangadás

A “Mosolygós Hálózat” további bõvítése érdekében várjuk és kérjük a civil szervezetek jelentkezését. Közös, kreatív együttgondolkodásra invitáljuk a kultúra és az ifjúságügy területén tevékenykedõ szervezetek vezetõit, megkeresve azokat a kapcsolódási pontokat, amelyek mentén együtt dolgozva egymás tevékenységeit erõsíthetjük.
A kapcsolatfelvételre lehetõség van a visszhang@szentesinfo.hu e-mail címünkön, valamint telefonon: 06-20/9837-226. Dömsödi Teréz. Örülnénk, ha a környezõ kistelepülésekrõl is megkeresnének bennünket.

Nemzeti_Civil_Alapprogram.jpgA “Mosolygós Hálózat” projekt az NCA Önszervezõdés Szakmai és Területi Együttmûködés Kollégiuma támogatásával valósul meg.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.