‘Mosolygós Hálózat’ kategória archívum

Cuháré – egy lépés a hagyományápolásért

2012 11 05

A II. Cuháré Szóló Folk Fesztivál kísérő rendezvénye, a „Hozzánk is szólnak”… című kiállítás azokból a hímzett női ingekből (blúzokból) állt, amelyeket Ollai Istvánné gyűjtött és adott a Zöldág MSE -nek. Ezeket az 1960-as, 70-es években a Szentesi Háziipari Szövetkezetben is készült ruhadarabokat a Móricz Zsigmond Művelődési Ház előcsarnokában állítottuk ki (34 db).

(tovább…)

Civilek a megyéből, összefogásról, jövőről Szentesen

2009 05 22

A szentesi Civil Pontot fenntartó Szivárvány Mûvészeti Alapítvány a Városi Civil Tanáccsal és több civil szervezettel karöltve április 24-26. között rendezte meg a “Civil Összefogás Csongrád Megyében 2009.” címû programsorozatot, amely a városi civil napok sorában a negyedik alkalom volt. A minden eddiginél nagyobb szabású rendezvény olyan fontos kérdésekre kereste a választ, mint a civil szervezetek (egyesületek, alapítványok) mûködésének feltételei, ennek érdekében milyen lehetõségeket rejt maga az NCA (Nemzeti Civil Alapprogram) törvény, valamint a Dél-alföldi Regionális Kollégium. Ráirányult a figyelem azon pályázatok körére is, amelyek ösztönzik a civil, az önkormányzati és a gazdasági szféra együttmûködését. Sok értékes, hasznos információ cserélt gazdát, sõt névjegykártyák is, ami a jövõbeni együttmûködések alapja lehet.

(tovább…)

A munka világa – Civil kerekasztal

2008 07 09

Munka világa kerekasztal.jpgA "Mosolygós Hálózat" projekt keretében, civil szervezetek összefogásával a TIT Szentesi Szervezete kezdeményezésére került sor az ifjúsági házban a Munka világa című Civil Kerekasztal összejövetelre.

(tovább…)

Nyári táborok I. rész

2008 06 01

Magyartési tábor pillanatképe.jpgMájus 24-25. 
Gyermek és családi országúti kerékpáros túra (gyermekek 10 éves kortól/felnõttek). Helyszín: Szarvas, Ifjúsági tábor, Szervezõ: Ignácz János (63/314-995; 20/378-3840), további információ:www.szentesinfo.hu /szabadidos.sportklub 

(tovább…)

Civil tér

2008 06 01

Civil_tér_mászófallal.jpgAz Életjel Közhasznú Kulturális és Sportegyesület a szentesi Strandparty keretében idén is megrendezte Civil Tér c. programját.

(tovább…)

Mosolygós hálózat

2008 06 01

Illusztráció.jpgBízva abban, hogy a Mosolygós hálózat projektnek csak  az elsõ félideje zárul le május végével, ezért úgy gondoltuk, feltétlenül helye van az értékelésnek.

(tovább…)

Civil helyzetkép

2008 06 01

Illusztráció.jpgA TIT Szentesi Szervezete megkezdte a térségi civilek (egyesületek, alapítványok) helyzetének felmérését. Kérdõívét eljuttatta az érintettekhez.

(tovább…)

Hálózatépítő Civil Nap

2008 06 01

Sikeres_szakmai_programok.jpgAz április 19-én a Mûvészetek Házában rendezett kistérségi civil nap eredményesen szolgálta a helyi hálózatépítés ügyét.

(tovább…)