Kiemelt Nívó-díjas tekerős

A Vass Lajos Népzenei Szövetség felmenõ rendszerben rendezte meg a VIII. Vass Lajos Népzenei Versenyt, amelynek Kárpát-medencei döntõjébe, Csongrád megyét egyedül képviselve bejutott Zöldi Lászlóné (képen) szentesi tekerõs.

A döntõre november 17-én került sor Budapesten, amikor mintegy hatvan fellépõ mérettetett meg szóló népdaléneklés, kórusok, szóló hangszeresek és népi zenekarok kategóriában.
Zöldiné Katika ezúton is köszöni a Szegvári Dobbantó Néptáncegyüttes vezetõjének és családjának, hogy rendkívül szép fellépõruhát kölcsönözhetett  tõlük a kimagasló sikerhez. Zöldiné Katika ugyanis elnyerte a rendezvény “Kiemelt Nívó-díját”, amely a megmérettetés második legnagyobb elismerése, és egyértelmûen tükrözi azt az életen át tartó elkötelezettséget, ami Katika dallamokat játszó muzsikálásában kiteljesedik.
Kérdésünkre szerényen így összegzett:

– Sosem gondoltam volna, hogy egyszer ilyen elismerésben lesz részem. Úgy érzem, hogy egész eddigi életmûvemnek szól ez a díj. Nagyon szeretek versenyezni, de nem az elismerésért, hanem azért, hogy értekezhetek a zsûrivel, így minden versenybõl nagyon sokat tanulok.
Katika még az idén egy újabb, Algyõn rendezett megmérettetésen is ott lesz, s még karácsony elõtt Kalocsa közönségének muzsikál egy népzenei rendezvényen.
* * *

Ezúton tudatjuk a szentesiekkel, hogy Szentesi-Zöldi László új könyvének bemutatójára december 17-én kerül sor a városi könyvtárban. A “Székelyföldi vendégség” egy csodálatos album hagyományokról, gasztronómiai szokásokról, vendégszeretetrõl. A találkozó 18 órakor kezdõdik.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.