Minek örül a ballagó? – Tanácsok ajándékozóknak

Néhány nap, és itt a felnõtté válás legszebb ünnepe, a ballagás. Sokszor tanácstalan az ajándékozó, hogyan válassza ki a legpraktikusabb, árban is megfelelõ, igazán örömet nyújtó ajándékot.

Régen a ballagó lányoknak pl. stafírungot ajándékoztak. Ez, más szóval kelengye, egész életen át maradandó használati tárgyakat jelentett. Mára azonban lényegesen modernizálódtak a szokások, ami nem feltétlen biztos, hogy jó. Éppen ezért törekedjünk most is – jelképes apró meglepetés mellé – tárgyiasult értéket ajándékozni.
A Szentes, Kossuth u. 15/A. szám alatt (Kereskedõház emeletén) található HEURÉKA Bõrdíszmû-, játék és ajándék üzlet vezetõje praktikus tanácsokkal szolgál azoknak is, akik ragaszkodnak a készpénz ajándékozásához.
– Ha itt most szétnézel, milyen ötleteket találnál arra, hogy a ballagó számára ne borítékgyûjtésrõl szóljon a ballagás? – kaptam a kérdést Hor-váthné Anna üzletvezetõtõl.
– Számtalan megoldás létezhet – vágtam rá a választ: Vannak pl. ezek a helyes színes, használati tárgyként, de dísztárgyként is mutatós, foglalkozásokhoz, családi kötelékekhez szóló képes bögrék, elrejthetném a pénzt ebben is. De ha igazán elegáns akarok lenni, akkor vehetek hozzá pénztárcát, vagy belerejthetem irattartóba, fényképalbumba, fénykép keretbe is. Választhatok egy kishölgynek pl. színes bõrneszeszszert, díszdobozt is e célra. Ezekrõl késõbb biztos eszébe jutok a megajándékozottnak.
Ha tudom pl., hogy konkrétan laptoptáskára, divattáskára volna szüksége az ünnepeltnek, meglephetem az üzlet igényes ajándékutalványával is, amit hasonló módon emléktárgyba rejtve adhatok át számára. Lám így lesz személyes az ajándék, így fér meg együtt apróság és jelentõs érték.
Az idei ballagás szóljon tehát arról, hogy kitörünk a rutinból. Legyen igazán meghitt az ünnep ajándékozó és megajándékozott számára egyaránt.

Kép és szöveg: dite (x)

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.