Merre tovább helyi futball – Indulnak az Interligában

Némethy Lacit délutánonként, a munkaidõ után a szentesi Pusztai László Sporttelepen, a futballpályán lehet megtalálni. Az igazán lelkes sportember, profi futballista, szívén viseli az utánpótlás-nevelést. A HSZATÁK-Junior FC utánpótlás-nevelõ egyesület vezetõedzõje fel van háborodva, hogy a városban erre a tevékenységre nem jutnak megfelelõ források.

– Számomra teljesen érthetetlen, kicsit nagy a kontraszt pl. a vízilabda és a futball között, meg van róla a véleményem. Végre elértük, hogy a futballpálya körül legyen kerítve, körbe lett zárva a Dózsa-házig. Végképp nem lehet bejönni akárkinek kutyasétáltatás, kerékpáros közlekedés, stb… céljából. Csak a bejáraton tudnak a sportolni szándékozók közlekedni. Megdöbbentõnek tartom, hogy városi szinten hallok olyan megjegyzéseket, hogy miért kellett bekeríteni a pályát! Én is felteszem a kérdést, hogy az országban hány olyan sportlétesítmény van, ahova bemehetnek az elõbb felsoroltak.
Az MLSZ által kiírt Bozsik program szentesi körzetének a vezetõje így vélekedik:
– A Bozsik program az országban körzetekre van osztva, a kezem alá tartozik Nagymágocs, Tömörkény, Csanytelek, Csongrád, Szentes. Évente hat tornán kell részt venni. Ezeket a tornákat nekem kell megszervezni – magyarázza.
Naponta a pályán 70-80-an is edzenek, Laci megszeretteti velük a labdarúgást.

– A nagypályás bajnokságban indulunk, eddig veretlenek vagyunk. Nekem öt gyerekem Vásárhelyen az NB I-es bajnokságban játszik, húzóemberei a csapatnak. Van látszata a munkánknak. Együttmûködési megállapodást kötöttünk Hódmezõvásárhellyel, amelyben az áll, hogy tõlünk a tehetséges gyerekeket veszik õk magukhoz, így nem tudnak elkallódni.
Pályáztok, és egy új célkitûzésetek is van…
– Igen, mi is pályáztunk a TAO-s támogatásra. Itt helyben iszonyatosan nagy falba ütköztünk. Ami szánalmas és furcsa, hogy a helyi cégek egy része  –  tisztelet a kivételnek – a vízilabdát támogatja, hát akkor vízilabda! Ismeretségeink által össze fogjuk szedni a támogatásokat Kecskemétrõl, Békéscsabáról, Szegedrõl… Céljaink közt szerepel, úgy néz ki, sikerül is megvalósítani: szeptembertõl négy korcsoportunkat el fogjuk indítani az Interligában, ami azt jelenti, hogy román csapatok, Szeged, Vásárhely, Makó, Békéscsaba szerepelnek benne, amihez mi is csatlakozunk. Ez egy kiemelt bajnokság lesz. Romániában „borzasztó” jó utánpótlás csapatok vannak. Nekünk azonban magunktól kell talpon maradnunk, önfenntartó módon. Az biztos, hogy amíg bírjuk, csinálni fogjuk – összegez.

Némethy Laci csapata a megyei bajnokságot már kétszer nyerte meg, most is veretlenül vezetik a tabellát. Ezek a fiatalok városi elismerésre is méltóak lennének. Reméljük, hogy egyszer ennek is eljön az ideje. Hajrá, fiúk! Csak így tovább!
Kép és szöveg: dömi

Egy hozzászólás “Merre tovább helyi futball – Indulnak az Interligában” bejegyzésre

  1. Dömsödi Teréz:

    LEZÁRÁS, MIÉRT IS?

    A Sporttelep lezárása miatt Szabó Zoltán Ferenc önkormányzati képviselõ interpellált, Szentes Város Képviselõ-testülete lapzártánkkal egy idõben fogadhatja el az interpellációra Tomcsányi Ferenc igazgató válaszát.
    Az igazgató hivatkozik arra, hogy a személy- és vagyonbiztonság feltételeinek megteremtése fontos és jogos igénye a pályákat használó sportolóknak, hiszen a pályákat több sportág mûvelõi használják rendszeresen. Valamennyi sportfoglalkozás megkívánja a területen a közlekedés szabályozását. A Sporttelepre tervezett fejlesztések megóvása, valamint a rendszeres rongálások megelõzése ugyancsak szükségessé teszi a terület használatának szabályozását – olvassuk az intézményvezetõi válaszból, amint azt is: A kapuk javítása mellett a terület teljes körbekerítése a cél, ami elsõsorban a terület használóinak érdekeit szolgálja.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.