Mustang Power – egyszerűen nagyszerű

A kukorica gyomflórája nem mindenhol igényli a „nagyágyúkat” (Colombus* vagy Armada1). A területek egy része nem, vagy csak kis mértékben fertõzött nehezen írtható, magról kelõ (parlagfû, selyemmályva, csattanó maszlag, szerbtövis fajok, stb.) vagy évelõ gyomokkal (mezei acat, apró szulák, stb.).

Sok olyan terület van, ahol ezek a gyomok kis egyedszámban fordulnak elõ, és az uralkodó gyomnövény inkább a disznóparéj, a libatop, a keserûfû fajok, a varjúmák, a vadrepce vagy a repcsényretek. Ezeken a területeken nincs szükség arra, hogy a nehezen írtható gyomok ellen is hatékony, de drágább készítményeket alkalmazzuk. Ugyanakkor nem hátráltató tényezõ az sem, hogy a terület mély fekvésû, kötött talajú, amelyek nem mindig járhatóak optimális idõben. Ezekben az esetekben jöhet számításba egy kedvezõbb árfekvésû, de megbízható kombináció. Az általunk javasolt megoldás a Mustang Power*. 
 
Mi a Mustang Power?

Egy klasszikus kukorica gyomirtó csomagról van szó, ami 10 ha terület posztemergens kezelésére elegendõ. Tartalmaz 8 l Mustang*-ot és 600 g Accent2-et a hozzá tartozó nedvesítõ készítménnyel (Trend2). 
 
Milyen elõnyökkel jár a Mustang Power használata?

Könnyû kezelhetõség, mivel a piacon lévõ egyik legkisebb nagyságú csomag (a csomag súlya mindössze 11 kg).  Könnyû kiszállítani nagy területre akár egy terepjáró platóján is.
Az egyik legnagyobb mennyiségben tartalmazza a nikoszulfuron hatóanyagot (45 g/ha).
A csomag használható fenyércirokkal fertõzött területen is. A fenyércirok elleni elsõ védekezésre kell használni a Mustang Powert, majd az újrakelések és az évelõ változat ellen 7-10 nap múlva 30 g/ha Accent-tel kell felülkezelni a területet.
Azon ritka csomagok egyike, amelyben a kétszikûirtó készítmény az engedélyezett dózis maximumát (Mustang 0,8 l/ha) tartalmazza. Így nincsen kompromisszum a hatékonyságban és nem kell kiegészíteni a csomagot.
Kiváló hatékonyság, széles hatásspektrum a leggyakoribb gyomok ellen.

Kedvezõ árfekvés

A készítményt az egyszikû gyomok 1-3 leveles állapotában (gyökérváltás elõtt), a kétszikû gyomok 2-4 leveles állapotában kell kijuttatni. A kezelést a kukorica 5-6 leveles állapotáig el kell végezni. Elsõsorban az egyszikû gyomok elleni hatékonyság javítása céljából javasolt nitrogén tartalmú mûtrágya hozzáadása (3-5 kg/ha mennyiségben) a permetléhez. A csomag takarmány- és silókukoricában használható. Utónövény korlátozása nincs, betakarítás után bármi vethetõ. 
* a Dow AgroSciences LLC védjegye
1 a KITE védjegye
2 a DuPont védjegye
Papp Zoltán
Dow AgroSciences

Az Ön szaktanácsadója: Csávás László 06-30/326-3131

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.