Karácsony az ízek birodalmában – Bon-bontól a bejgliig Füstiéktől

Mindennap csaknem harminc féle sütemény fogadja a Kiss Zsigmond utcai Füsti cukrászda vendégeit. Id. Füsti-Molnár Lajos, a Füsti Cukrász Kft. alapítója jövõre a negyvenedik évet jegyzi a város gasztronómiai történetébe. A történelmi sütemények közül megõrizte és készíti az eredeti recept szerinti dobostortát, de saját receptjének köszönhetõen oly jól eltartható és omlós az itt kapható sós rúd vagy burgonyás pogácsa.

Dobos C. József cukrász, szakács és szakíró az 1885-ben rendezett Országos Kiállításon tárta a szakma elé a máig világhírû dobostortáját. Az eredeti recept titka a vajkrémben is rejlik, Füsti-Molnár Lajos munkatársaival aszerint készíti nap mint nap. Szeretik, szívesen fogyasztják a szentesiek, de nyitottak az újdonságokra is. Ezért ki ne kóstolta volna már az ugyancsak rendszeresen kapható „Az ország születésnapi tortája” kitüntetõ címet viselõ édességeket, mint a szilvagombóctorta vagy a kölestorta. Legyen bármilyen ízesítésû is a gyermekek szülinapi tortája, a szülõk jó része marcipánból a mai mesék figuráiból, míg mások ehetõ ostyából a megajándékozott fényképét rejtõ díszítést kérnek a tetejére. 

– A minõségbõl semmit nem engedünk, bármenynyire is szorító a gazdasági környezet. Annak ellenére is kitartunk emellett, hogy évrõl-évre nõnek a költségeink, viszont az árakat rég óta nem változtattuk. – hallhattuk a tulajdonostól, aki a tíz fõt foglalkoztató cukrászat teendõibõl ma is aktívan kiveszi a részét.
Ám nincs családi ünnep, nincs karácsony sem a cukrászda finomságai nélkül. Már most rendelhetõk mákos és diós bejglik, vagy a különféle édes és sós aprósütemények. Utóbbiak negyedkilós csomagolástól kaphatóak. Igazi kuriózumnak számítanak az eredeti belga csokoládéból készült bon-bonok, az ünnep kedvelt édessége a mézeskalács fenyõ és házikó is, már kapható. Szilveszterre pedig a grillázs malackák közül is érdemes választani, rendelni.
Ha egyéni, eredeti elképzelése szerinti süteményekre van szüksége, akkor bátran érdeklõdjön a 63/321-684-es telefonon. A Füsti cukrászda a varázslatos ízek birodalma békés, boldog ünnepeket kíván kedves vásárlóinak!
Kép és szöveg: -dite- (x)

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.