Szavazni lehet

Az Év Szülészete címért a szentesi dr. Bugyi István Kórház szülészete is versenybe száll. A lakossági szavazatok három kategóriában július 31-ig adhatók le úgy, hogy a szavazók a már létezõ babaszoba.hu regisztrációjukat összekötik meglévõ Facebook fiókjukkal vagy regisztrálnak a babaszoba.hu oldalon a Facebook fiókjuk segítségével. De választható szavazás céljára a www.azevszuleszete.hu internetes oldal is. Ha elégedettek a szülészet munkájával, tájékozódjanak a szavazás feltételeirõl és támogassák bizalmukkal.

KISMESTEREK

A Szentes Városi Könyvtárban a helyi kismesterek újabb alkotásaiból nyílik kiállítás június 18-án szombaton 15 órakor. A kiállított alkotásokat Móra József a Mûvelõdési, Oktatási, Ifjúsági és Sportbizottság elnöke ajánlja az érdeklõdõk figyelmébe. Közremûködik: Karikó-Tóthné Puskás Gabriella tekerõlanton.  A kiállítás szeptember 8-ig látogatható.

MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA

Az idei program idõpontja június 25. A Koszta József Múzeum 18 órától várja a gyerekeket és szüleiket. A résztvevõk elõadásra, koncertre, csillagászattal kapcsolatos kiállítás megnyitójára, kézmûves foglalkozásra is számíthatnak.

(Kinagyítandó képek!)

HESTIA

Lapunk megjelenésével egy idõben rendezik a Viva Comet rangos könynyûzenei gálát a Papp László Budapest Sportarénában, ahol a hazai és a külföldi zenei élet legjavát vendégül látják.
A gála fénypontja lesz Edward Maya produkciója, melyhez a show elemeket a szentesi Hestia Tûz és Fényzsonglõr csoport biztosítja – tájékoztatta lapunkat a csoport frontembere, Szûcs György, aki két csinos partnernõjével oldalán, húsznál is több eszköz használatával töri meg a sötétséget, és kápráztatja el a közönséget akrobatikus show és fénylátvány elemekkel.

A csoport legutóbb Szentesen a Kiséri Napokon adott ízelítõt gazdag repertoájából. Az Edward Maya produkció felvételeit viszont hamarosan láthatják az érdeklõdõk a videó megosztókon. Érdemes lesz keresni és megnézni.

MOZI

Az Õze Lajos Filmszínház mûsorán június 16. és 20. között 20.00 órától a Thor címû színes, magyarul beszélõ, amerikai akciófilmet vetítik 114 percben. A rendezés éve 2011. Korhatár 12 év fölött. Június 16-20-ig   17.30 órai kezdéssel a Maci Laci színes, magyarul beszélõ, amerikai-új-zélandi animációs filmet vetíti a mozi.

NYERTESEK

Elõzõ lapszámunk keresztrejtvényét a Hunor Coop Zrt. támogatásával közöltük. A megfejtés szlogen: “Hunor Coop Önhöz a legközelebb.” A nyertesek, akiket levélben értesítünk a nyereményük átvételének módjáról: Jéri Ibolya Szentes, Kossuth u. 32/A., Antalfi Imre Szentes, Cseuz Béla u. 7. V/14. és Fórián Józsefné Csongrád, Vas Gereben u. 14. szám alatti lakosok.

Víkend rovatunk rejtvény megfejtése: Jász-Nagykun – Szolnok megye a.), Pávai Vajna Ferenc fõgeológus b.), az elsõ medence fakosár a.), alkáli-hidrogénkarbonátos, jódos gyógyvíz c.), a címer közepén az éltetõ aranyszínû nap található c.), 6 testvértelepülése van Berekfürdõnek b.).
A fõdíjat, egy családi fürdõbelépõt két felnõtt, két gyermek részére a Berek-Víz Kft. felajánlásából és a Banyi Halászcsárda  5000 Ft értékû étkezési utalványát nyerte: Erdészné Kulman Mária Szentes, Damjanich u. 5. szám alatti lakos. A Berekfürdõ Önkormányzata által felajánlott ajándéktárgyak nyertesei: Tihanyi Lajosné Nagytõke, Kossuth u. 9., Máté György Fábiánsebestyén, Zrínyi u. 17. és Sípos Helga Szentes, Szabadság tér 2. 3/12. A berekfürdõi nyeremények szerkesztõségünkben vehetõk át személyi igazolványuk felmutatásával.

BENKÓÉK

25 év után újra Szentesen muzsikál a Benkó Dixieland Band. A zene ünnepe alkalmából, közkívánatra láthatják és hallhatják õket a Megyeháza udvarán (rossz idõ esetén a sportcsarnokban) június 21-én 19 órától. A koncertet hangversenybérleten kívül rendezik. Jegyek elõvételben 2900 Ft-ért válthatók a zeneiskolában vagy a Babilon könyvesboltban. A koncert elõtt váltott jegyek 3500 Ft-ba kerülnek.
(Plakát kinagyítandó!)

KOSZTA

A Koszta József Múzeumban “ Koszta, az Európai” címmel Poszler György középiskolai tanár tart elõadást június 16-án csütörtökön 17.30 órai kezdettel. Az elõadással a Kossuth-díjas festõóriás emléke elõtt születésének 150. évfordulója alkalmából tisztelegnek.

KÖRSÉTA

A Szentesi Vendégszeretet Egyesület következõ körsétájának állomása a  Bartha János Kertészeti Szakképzõ Iskola, ahol Heinrich Böll Nobel-díjas író és az iskola kapcsolatának irodalomtörténeti vonatkozásaira derül fény. Június 18-án az érdeklõdõket a témában Bucsány György ny. középiskolai tanár kalauzolja. A rendezvényen résztvevõ egyesületi tagok és érdeklõdõk az iskola elõtt 15 órakor találkoznak.
Heinrich Böll német író, mûfordító katonai szolgálata idején tartózkodott Magyarországon. Írói pályája 1947-ben indult.

GYERMEK KLUB

Június 14-én és 28-án délutáni matinéra, 21-én kézmûves foglalkozásra várja a Gyerek klub a kicsiket az ifjúsági házba. A foglalkozások minden alkalommal 17 órakor kezdõdnek.

Egy hozzászólás “Szavazni lehet” bejegyzésre

  1. Dömsödi Teréz:

    Híreink a HUNGERIT ZRT támogatásával készülnek!

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.