III. Eperjesi Lovasnap – Bangó Margit a sztárvendég

Évek óta hagyomány, hogy június utolsó hétvégéjén kerül sor Eperjes község legnagyobb közösségi ünnepére, ami immár harmadik alkalommal lovas rendezvény is.

Idén június 25-én szombaton reggel 7.00 és 7.30 óra között a helyi horgásztó népesül be a horgászverseny résztvevõivel. Az amatõr szabadidõs lovas bajnokság délelõtti futama 10.00 órakor indul, amelyben szervezõ partner a Nagymágocsi Fogathajtó Egyesület. Kettes és pónifogatok versengenek egymással, értékes díjazásért veszik majd az akadályokat.
Idõközben a község központja is benépesül – említi dr. Kiss Csaba polgármester.  10.00 órától a falusi búcsú keretében a helyi templomban szentmise kezdõdik. A község központjában, a polgármesteri hivatal melletti téren egy 200 négyzetméteres sátor áll, színpaddal, hangosítással. Itt kerül sor a kulturális és szórakoztató mûsorokra, bemutatókra.
13.00 órától 15.00 óráig szó szerint jó ebédhez szól a nóta, hiszen a helyben vásárolható marhapörkölthöz Bangó Margit és zenésztársai muzsikája kíván jó étvágyat. 15.00 órától 2 órára a helyi színjátszó csoport veszi birtokba a színpadot és szórakoztatja a közönséget. Párhuzamosan természetesen a fogatosok programja, a délutáni futamok is zajlanak. Majd fellép a nagymágocsi mazsorett csoport, akik a hajdúszoboszlói versenyszámukat is bemutatják. A gyerekek bábszínházi produkcióra, a helyiek gádorosi elõadók énekes és táncos mûsorára is számíthatnak. 21.00 órától hajnalig tartó nosztalgia diszkó nyújt  kikapcsolódást az egész  napos nézelõdés, szurkolás után. 
Dr. Kiss Csaba polgármester hív mindenkit az eperjesiek ünnepére, látogassanak el minél többen.
Dömsödi Teréz

KAKAST FŐZTÜNK

 
Május 21-én a Szentes Expo kísérõ rendezvénye, a “Kakasfõzõ Verseny” résztvevõi voltunk. Az iparkamarával és a Szentes – Csongrád Rotary Clubbal közös csapatban rotyogtattuk 5 kakasunkat és közben füstölõdve készültünk fel a finom étek elfogyasztására.
Köszönve Berényiné Zsuzsi kitüntetett figyelmének, szervezõ készségének és Hegedûs Pistának, az Aranykalász tulajdonos-mesterszakácsának, tényleg finom pörkölt készült. A nagy mezõnyben a már jegyzett 12. helyet érdemelte ki pálmás-kamarai- rotarys vegyes csapatunk remekmûve. Népi szõttessel megterített hosszú asztalunknál több mint húszan fogyasztottuk jó étvággyal a tényleg nagyon finom kakas-pörköltet és öblítettük le különbözõ nedûkkel. U-tolsóként bontottunk asztalt, úgy féltizenegy tájban. 
Kellemes, jó program volt. Köszönjük!

GYERMEKNAP A KÓRHÁZBAN

Immár hagyománynak tekinthetõ, hogy Gyermeknap alkalmából vidám mûsorral igyekszünk az éppen kórházban lévõ kisgyerekeknek kedveskedni, gyógyulásukat ezzel is segíteni.
Így volt ez május 31-én, ebéd után is, amikor felkérésünkre a COCTAIL – MUSIC Bt. zenés, humoros, játékos produkciója csalt mosolyt a gyerekek, szüleik és a gyermekosztály dolgozóinak arcára. Többen be is kapcsolódtak a játékos mûsorba. Kedves vidám félóra volt.

Horváth István elnök                                                                                                                                            06-30/9353 845
PÁLMÁSOK SZÖVETSÉGE

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.