A vízisportért

Nevébõl is adódik, hogy a Szentesi Vízisportért 2006 Alapítványnak mi a célja és mióta mûködik.

Az alapítvány céljait azonban a közelmúltban bõvítette, így szélesebb körben van lehetõség a sportolók, most már az utánpótlás alapítványi támogatására, valamint helyi és nemzetközi versenyek rendezésére. Alapító okiratuk tartalmazza a sportrendezvényeken való részvétel, valamint a sporteszközök, felszerelések beszerzésének támogatási lehetõségét is. Már eddig is sokat segítettek az alapítványnak, így a helyi vízilabda ügyén Döbrössy Iván, Kocsis László, Fenyõ Csaba, Ugrai Bálint, akiknek ezúttal is köszöni az elnökség a közremûködését. Annál is inkább nagy érték minden segítség, mert a növekvõ feladat mellett egyre emelkedõ költségek is mutatkoznak, amelyek a sportág mindennapjait csak nehezítik.
Az alapítvány büszke az utánpótlás csapatok évzáró rendezvényére, amelynek motorja Bocskay István elnökségi tag volt, külön köszönik a CIB Bank támogatását – olvassuk dr. Dömsödi József elnök beszámolójából, aki eredménynek tartja továbbá, hogy erõsíthették a helyi vízilabda hagyományait azzal is, hogy legendás játékosokat köszönthettek a mérkõzések elõtt. Halottak napján koszorúkat helyeztek el az elhunyt kiválóságok sírhelyénél.
– Sokat hallani a médiákban az új sportfinanszírozási törvényrõl. Ennek bevezetése hogyan befolyásolná az alapítvány mozgásterét?
– Minden sportszeretõ ember nagy reményeket fûz a törvény bevezetéséhez. Tudomásom szerint júniusban szavaz róla a Parlament. Az illetékes parlamenti szakbizottság elnöke napokkal ezelõtt úgy nyilatkozott, hogy az Európai Unióval sikerült az öt látványsportág, köztük a vízilabda, támogathatóságáról is megegyezni. E szerint azok a cégek, amelyek a sportágat szeretnék támogatni, azok társasági adókedvezmény révén, a sportra fordított összeget levonhatnák az adóalapjukból. Ha valóban így lesz, csak üdvözölhetjük és sürgethetjük a törvény mielõbbi megalkotását.
Sok sikert kívánok az elképzeléseitekhez!
– Köszönjük, és kérünk minden szentesi vízisport kedvelõt, hogy adója 1%-át ajánlja fel közhasznú alapítványunknak, melynek adószáma 18478176-1-06. Köszönjük a segítséget!        (dt.)

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.