Norvég pályázat

Szentes Város Önkormányzata az ún. Norvég Alap pályázatán tíz intézmény energiatakarékos felújítására 571 millió 600 ezer forint támogatást használ fel. Ez alkalommal Polgár Tamás, a Norvég Nagykövetség képviseletében bejelentette, hogy a közeljövõben újabb pályázati kör indul.

 Szirbik Imre polgármester elárulta, hogy egy következõ pályázat tervezete már elõkészítés alatt áll, várhatóan a beruházásba a sportcsarnok, a rendõrség és tûzoltóság épületét is bevonnák. Kanász-N. Gábor pojektmenedzser vázolta, hogy nyolc intézmény csatlakozott a város távhõ rendszerére a pályázat fûtéskoszerûsítési programjában. Így 3080 folyóméter távhõvezeté-ket építettek ki, a napkollektorok felszerelése ugyancsak nyolc intézményt érintett. A programban 83 ajtót és 676 ablakot szeréltek ki.

Fogadónap

Szentes polgármestere, Szirbik Imre május 19-én 9.00 és 11.00 óra között fogadja hivatali helyiségében a lakosokat, míg Szûcs Lajos alpolgármestert 14.00 és 16.00 órakor kereshetik fel. Karikó-Tóth Tibor a hivatal 220-as irodájában fogadja az érdeklõdõket csütörtökön 12.00 és 14.00 óra között. 

Civil nap

Szentes Önkormányzata, civil szervezetek közremûködésével ismét megrendezi a Városi Civil Napot. A szakmai programokra minden civil szervezeti vezetõt, önkéntest hívnak május 21-én 9.00 órától. Ezúttal a helyszín változik, a rendezvénynek a Dózsa Ház Ifjúsági Közösségi Tér ad otthont.

Körséta

A Szentesi Vendégszeretet Egyesület következõ körsétájára május 21-én 15 órakor kerül sor. A program a kórháztörténeti kiállítás és a kórház parkjának megtekintése. A helyszínen az érdeklõdõket dr. Széchenyiné Csergõ Judit kalauzolja, tárlatvezetõ Törõcsik Zoltánné nyugalmazott szaktanár. Találkozó a kórház bejáratánál.

A Védelmi bizottság ülése

A Csongrád Megyei Védelmi Bizottság május 12-én a 37. II. Rákóczi Ferenc Mûszaki Ezrednél tartotta soros ülését.
 A Bizottság évente kétszer tart soros ülést. Az idén most került megrendezésre ezek közül az elsõ. Az ülés résztvevõi között voltak a Megyei Védelmi Bizottság tagjai, az állandó meghívottak, helyi védelmi bizottságok elnökei, valamint további meghívottak. 
Az ülést Magyar Anna országgyûlési képviselõ, a Csongrád Megyei Védelmi Bizottság elnöke valamint a szentesi Mûszaki Ezred parancsnoka, Nyers József ezredes nyitották meg köszöntõ beszédeikkel.
Szentes város polgármestere, Szirbik Imre beszámolt arról, hogy az elmúlt idõszak nagy belvizei a térség belterületét egyáltalán nem veszélyeztették. Árvízveszéllyel szintén nem kellett a tél folyamán, és remélhetõleg nem kell a tavasszal és a nyár folyamán sem számolni. A tiszai gátszakasz állapota nem kifogásolható, a város csatornahálózata szinte száz százalékosan kész van. De hogy igazán biztonságban érezzék magunkat a szentesiek, ezért az idei év folyamán még megvalósul egy belvízi szükségtároló kiépítése is. A bel- és árvíz mellett a város számára egyedül a helyi baromfifeldolgozó cég vegyi anyagai jelenthetnek kockázatot, de remélhetõleg ez soha nem válik tényleges veszélyforrássá.

“Tudás életet menthet”

Április 28-án a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Kishomoki kiképzõ és raktár bázisán megrendezték a “Tudás életet menthet” felmenõrendszerû katasztrófavédelmi ifjúsági verseny területi fordulóját, melyet a tavalyi évre ráduplázva, ismét a Szentes Polgári Védelmi Kirendeltség által nevezett gyermekcsapatok nyertek meg, megszerezve ezzel a jogot az országos döntõn történõ részvételre.
Középiskolás korcsoportban a szentesi Boros Sámuel SZKI – helyi versenyen a tavalyi országos 2. helyezett csoportot búcsúztatta (felkészítõ tanár Berezvai Debóra).
Általános iskolás korcsoportban a fábiánsebestyéni Arany János ÁMK nyert, õk a helyi összetett versenyt is megnyerték, felkészítõ tanár Faragó Ferenc.

Kulturális fesztivál

Szentes Város Önkormányzata kétévenként rendezi meg a Testvérvárosok Kulturális Fesztiválját, melynek keretében az idén június 3-án 19 órától gálamûsort rendeznek a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központban. Június 4-én 15 órától a Kossuth tér ad otthont a Városi Gyermeknap programjainak, míg június 5-én 9 órától a hagyományos népi kirakodóvásárra kerül sor. 11 órától pedig a testvérvárosok bemutatói kezdõdnek a Kossuth téren.

7 hozzászólás “Norvég pályázat” bejegyzésre

  1. Dömsödi Mihály:

    SAKKVERSENY

    Április végén a Spartacus SK rendezésében sakkversenyt tartottak gyerekek részére.

    Az egyik fontos cél az volt, hogy a kezdõk is lehetõséget kapjanak a versenyzésre. A kicsik közül legtöbben a Deák Ferenc Általános Iskolából jöttek, akik a többiekkel együtt ügyesen helyt álltak a versenyen, ahol a következõ eredmények születtek:
    Felsõ tagozatos fiúknál: 1. Mélykúti Ferenc (Koszta J. Ált. Isk.), 2. Nagy Viktor (Klauzál), 3. Nagy Roland (Klauzál).
    Lányoknál: 1. Lantos Alexandra (Koszta), 2. Turák Lejla (Petõfi), 3. Fejes Andrea (Klauzál).

    Alsós fiúknál: 1. Debreczeni Béla (Deák) 2. Turák Ádám (Petõfi) 3. Udvardi Zalán (Deák). Felkészítõjük: Kõhalminé Forrai Julianna.

  2. Dömsödi Mihály:

    PRÓBÁLD KI!

    A St. Jupát SE következõ nyílt tömegsport rendezvényét május 21-én tartja a Dózsa-háznál. A program mottója ezúttal is: A mozgás öröme rád is vár! Az érdeklõdõket 10 órára várják, innentõl falmászással, túrakenuzással tölthetik az idõt.

  3. Dömsödi Mihály:

    FASZOBROK

    Kulbert György faszobrász és Tóth József fafaragó közös kiállítására kerül sor a Városi Könyvtárban május 21-étõl. A tárlatot 15 órakor Sze-merédi Endréné, a szentesi Díszítõmûvész Kör vezetõje ajánlja az érdeklõdõk figyelmébe. A kiállítás június 3-ig tekinthetõ meg.

  4. Dömsödi Mihály:

    FILMKLUB

    A városi könyvtárban május 24-én Jim Jarmusch 1999-ben rendezett Szellemkutya címû színes, magyarul beszélõ amerikai-japán filmdrámáját vetítik 111 percben. Az érdeklõdõket 18 órára hívják a szervezõk.

  5. Dömsödi Mihály:

    KÓRUSOK

    A Református Nagytemplomban a XVIII. Egyházzenei Találkozó kórushangversenye lesz május 22-én 16 órától, amellyel Liszt Ferenc születésének 200. évfordulója elõtt is tisztelegnek. A házigazdák egri, adai és kiskunfélegyházi kórust fogadnak.

  6. Dömsödi Mihály:

    KIÁLLÍTÁS

    A Tokácsli Galériában május 27-én Debreczeny Zoltán festõmûvész alkotásaiból nyílik kiállítás. A rendhagyó, kiállítászáró tárlatot Szûcs Lajos alpolgármester ajánlja a közönség figyelmébe 17 órai kezdettel.

    A veszprémi alkotó mérnökként diplomázott. Egyszerû szerkezetû, meseillusztrációkra emlékeztetõ õszinte szándékú színes képei hamar ismertté tették. Ezen a napon az alkotó két alkotását a szervezõk kisorsolják a megjelentek között.

  7. Dömsödi Mihály:

    KITÜNTETETTEK

    A Magyar Vöröskereszt megalakulásának 130 éves évfordulója alkalmából május 8-án a Budapesten megtartott központi ünnepségen Vajda Józsefné több évtizedes kiemelkedõ karitatív munkája elismeréseként, a Magyar Vöröskereszt Arany Szolgálati Érdemérem kitüntetését vehette át.

    Május 7-én a Csongrád megyei Világnapi ünnepségen a szentesi régióból a Magyar Vöröskereszt Ezüst fokozatú kitüntetését Erhardt Ár-pádné és Dr. Abdul Ra-him mindszenti önkéntesek, Bronz fokozatú kitüntetést Hajdú Péterné derekegyházi önkéntes, Tóth Sándorné és Horváth Lajos szentesi segítõk vehették át.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.