Rendhagyó rajzóra – rendkívüli élmény

A XV. Kiséri Napok keretében a Mosolygósabb Régióért Egyesület vendége volt Rényi Krisztina meseillusztrátor, aki a Petőfi Sándor Általános Iskolában az iskola első osztályosainak, valamint a Szent Anna és az Árpád utcai nagycsoportos óvodásoknak tartott rendhagyó rajzórát.

A rendezvény első napján, május 6-án városunkba látogatott a nemzetközi díjakkal és elismerésekkel bőven jutalmazott Rényi Krisztina, aki abban volt segítségünkre, hogy a csöppségek szépérzéke maradandó pozitív élmény által fejlődjön. Ízelítőt adott saját munkáiból, láthattak a gyerekek jóságos sárkányt, élethű virágokat, jóságos tündéreket és kedves állatfigurákat. Majd elmesélte nekik Philipok első iskolás élményét az eredeti mesekönyvből, fordítás útján, amelyet a világ egyik leghítesebb illusztrátora jegyez.

Gennedy Spirin ma Amerikában élő orosz művész, aki a mese illusztrációjához saját kisfia arcát kölcsönözte.

A foglalkozás végén a gyerekek rajzlapot vettek a kezükbe, amelyre zsírkrétával a fantáziájuk által diktált jeleneteket rajzolhattak. Láthatóan nagyon élvezték a foglalkozást, s hogy rajzaikat megmutathatták Krisztinának, aki elismerő szavakkal biztatta a kicsiket.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.