Aktualitások horgászoknak – Harcsaszerencsét!

Kedves Horgásztársaim! Örömmel kezdem írásomat, két okból is. Az elsõ és legfontosabb, túl vagyunk a tavaszi szemétszedésen.

Lehetnék szomorú is, mert nagyon kevesen voltunk, és szemét nagyon sok akadt. Ettõl függetlenül sikeresnek mondható a munkánk, hiszen körülbelül 60 m3 szemetet sikerült begyûjtenünk. Még egyszer szeretném megköszönni mindazok segítségét és támogatását, akik részt vettek ebben a munkában. Szentes Város Önkormányzata, a Zöld Plasztik Kft, ifj. Papp Imre, a Városellátó Intézmény segítették munkánkat.

Voltak, akik nem horgászként vettek részt, például a vívószakosztály apraja és nagyja Barna Viktor vezetésével. Munkájukat nekik is köszönjük! Õsszel újra megpróbáljuk, és bízom benne, hogy szemét kevesebb, viszont aktív résztvevõ több lesz.
A második jó hírnek mondható, hogy lezajlott két harcsafogó verseny a Gerecz tavon Sóti Szilárd szervezésével. Volt szerencsém mindkettõn részt venni, és véleményem szerint igen jól és hangulatosra sikerült mindkét verseny. Az elsõn igen szép eredmények születtek. Az elsõ helyezett Verók Péter lett, akinek 52 kg-ot nyomott a harcsája. A második Tóth László 13,5 kg-os “bajszosával”, míg a harmadik Szilágyi László 1 kg-os harijával, amely a mérlegelés után visszakerült a vízbe.

 

Még egyszer gratulálunk a versenyzõknek. A második versenyen sajnos nem született fogás, de aki szokott harcsázni, az tudja, hogy ez nem ad okot az elkeseredettségre. Legközelebb újra próbáljuk!
Lezárult a tavaszi telepítési sorozat. 2011. 04. 27-én került 10 mázsa kétnyaras ponty a Kurcába,  illetve 2 mázsa a Gerecz tóba. Sajnos a 2,5 mázsa süllõ, illetve az 1 mázsa compó beszerzési okok miatt az õszi telepítéssel kerül a vizeinkbe.
Ezzel zárnám soraimat és mindenkinek jó egészséget, jó fogást kívánok!

Tisztelettel:
Kalamusz Endre

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.