A húsevők és inyencek körében – A Brillir fogalommá vált

A derekegyházi vágóhíd 2009. januárjától üzemel a Brillir Kft. sertéshús-vágó és húsfeldolgozó üzemeként. Az elmúlt bõ két évet több gyártmányfejlesztés jellemezte, melynek eredményeként mára újdonságok egész sorát kínálják a húsboltokon keresztül a lakosságnak, és nagyobb tételben az éttermeknek.

Tápai László üzemvezetõ megerõsíti, hogy eddigi sikereik záloga a házias ízekben és minõségben  rejlik.
– Elõször is a kolbászfélék gyártásánál mi a fokhagymapor helyett nyers, zúzott fokhagymát használunk, ahogy apáink tették régen. A májasfélék készítéséhez pedig a vöröshagymaport váltottuk ki valódi dinsztelt vöröshagymával. Az idei húsvét is bizonyította, hogy a magyar ember a hagyományos pácolással készült nyers füstölt sonkákra vevõ. A hat hetes lassú pác és a szalmasárgára füstölés valódi ízt ad a termékeknek. A vásárlóink kedvezõ visszajelzései is ezt támasztják alá.
A termékekhez kizárólag magyar alapanyagot használnak, s a termékskálát egyre bõvítik. Ma már több mint harminc féle készítményt állítanak elõ – tudjuk meg.
– Némi ízelítõ újdonságainkból és a termékek jellemzõ tulajdonságairól: Fehér vastagkolbászunk nem tartalmaz fûszerpaprikát, és “penészmintás” mûbélben kínáljuk. Ezt a terméket töltjük sertés vékonybélbe is. De említhetem a derekegyházi lángolt kolbászunkat  is, amely egy finom  laza kolbász. Megfõ szépen, hiszen húsvétra sokan a sonkát kolbásszal együtt fõzték. Talán az egyik legsikeresebb termékünk a derekegyházi csülöksonka. Nevébõl adódóan csülökhúsból készül, ezáltal “vevõbarát” az ára is – sorolja, majd a derekegyházi löncsfelvágottat ajánlja.
– A vörösáruk palettáján piros mûbélben hívja fel magára a figyelmet. Az idényáruk közül elsõdlegesen a pljeskavica vált ismertté vásárlóik, köztük vendéglátósok körében. A fûszeres, ropogós kis pogácsák a közelgõ partik kedvelt csemegéi lehetnek, ahogy hamarosan itt van a puszta grill kolbász szezonja is. Elõnye, hogy juhbélbe van töltve. Sütés után roppanós és zaftos… Vákuumozva kerül forgalomban – vázolja.
Végül, de nem utolsó sorban Tápai László a “tót jellegû” vastagkolbászt említi, melynek fõ jellemzõje, hogy nem tartalmaz borsot. Enyhén csípõs. Egy-egy kiránduláskor kiváló uzsonna.
Ám ezzel a sor még koránt sem teljes. A kollektíva – a tulajdonossal együtt – folyamatosan töri a fejét az újabb ötleteken, amelyek – termékként – öregbíthetik a Brillir Kft. jó hírnevét, tovább formálhatják arculatát, hiszen mára a név már fogalommá vált. Fogyasszák jó étvággyal a régi, és kóstolják meg az új termékeket is! Nem fognak bennük csalódni.
Kép és szöveg : dt.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.