Vidéki intézmények “Az év kórháza” versenyben

A szentesi dr. Bugyi István Kórház nyerte a HáziPatika.com által meghirdetett „Az év kórháza” verseny Ápolás- és szakszemélyzet kategóriáját holtversenyben az SE ÁOK Érsebészeti Klinikával.

A szentesi egészségügyi intézmény nevében Márton Jánosné ápolási igazgató és dr. Gyenes Ágota mb. orvos-igazgató vette át január 25-én, Budapesten az elismerést, amelyet a betegek szavazatai alapján ítéltek oda.

Csongrád megyéből kizárólag a szentesi kórház és az SZTE két klinikájának munkáját sorolták szavazatukkal a legjobbak közé az ellátottak.

Megyei szintre bontva Csongrád a 3,779-es átlag alapján a sereghajtó 27. helyezést érte el a rangsorban*; a megye ugyanakkor három kategóriagyőztest is adott:

  • Dr. Bugyi István Területi Kórház
  • SZTE ÁOK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika
  • SZTE ÁOK Sebészeti Klinika

*A budapesti kerületeket és a megyéket külön értelmezte a verseny; összesen 31 helyezés volt a listán, mert 11 kerületre egyáltalán nem érkezett szavazat.

Az Év Kórháza versenyben „orvos-szakmai ellátás”, „ápolás- és szakszemélyzet”, „infrastruktúra”, „ellátás”, valamint „környezet és tisztaság” kategóriákban lehetett pontozni a kórházakat. Az abszolút győztesek a kategóriánként elért pontszámok átlagolásával legjobb eredményt elért intézmények lettek.

Az összesített verseny nyertesei:

  • Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórháza (1. helyezés)
  • SzigetvárMED Egészségügyi Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. (2. helyezés)
  • Dombóvári Szent Lukács Egészségügyi Nonprofit Kft (3. helyezés)

A kategóriánkénti verseny győztes kórházai:

Orvos-szakmai ellátás kategória (holtversenyben két győztes intézmény):

  • SZTE ÁOK I. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika
  • SZTE ÁOK I. sz. Sebészeti Klinika

Ápolás- és szakszemélyzet kategória (holtversenyben két győztes intézmény):

  • Dr. Bugyi István Területi Kórház
  • SE ÁOK Érsebészeti Klinika

Infrastruktúra kategória:

  • SZTE ÁOK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika

Ellátás kategória:

  • SZTE ÁOK Sebészeti Klinika

Környezet és tisztaság:

  • Almási Balogh Pál Kórház Egészségügyi és Szolgáltató Nonprofit Kft.

(Forrás: Dr. Bugyi István Kórház Sajtószolgálata és HáziPatika.com.)

3 hozzászólás “Vidéki intézmények “Az év kórháza” versenyben” bejegyzésre

  1. Dömsödi Teréz:

    A BUGYI ISTVÁN EMLÉKÉREM KITÜNTETETTJEI

    A dr. Bugyi István Emlékévrõl dr. Gyenes Ágota mb. orvos-igazgató tájékoztatja a megjelenteket a Megyeháza Dísztermében január 27-én rendezendõ ünnepi tudományos ülés alkalmával.
    A 17 órakor kezdõdõ rendezvényen ketten kapják meg a Bugyi István tiszteletére alapított emlékérmet, dr. Szigethy Zsuzsanna belgyógyász fõorvos és dr. Papp Zoltán érsebész fõorvos. Ezúttal ismeri el a kórház tudományos bizottsága dr. Berki Sándor fõorvos orvosi tudományos munkásságát, valamint Kovács Gábor ápoló szakdolgozó áldozatkészségét.
    Az elismerések átadását ismeretterjesztõ elõadások követik.

  2. Tamás Kata:

    LÁTOGATÁSI TILALOM!

    A Csongrád Megyei ÁNTSZ folyamatosan figyelemmel kíséri az influenza-járvány alakulását Szentes és Csongrád vonatkozásában. A mai napon a megbetegedések száma elérte azt a szintet, amely alapján látogatási tilalmat kell elrendelni.

    Mindannyiunk, az intézményben fekvő betegek és az újszülöttek védelme érdekében 2011. január 26-tól látogatási tilalmat rendel el a dr. Bugyi István Kórház menedzsmentje.

  3. Dömsödi Teréz:

    JUBILEUMI JUTALMAZÁSOK

    A szentesi Dr. Bugyi István Kórház reorganizációs programjának egyik kiemelt pontja az intézmény munkatársainak erkölcsi és anyagi elismerése. Ennek szellemiségében időről időre elismerik a több évtizede az egészségügyben szolgálatot teljesítő munkatársak eddigi tevékenységét, melyre ünnepélyes keretek között, főorvosi értekezleten került sor, 2011. január 20-án. Szintén itt köszöntötték a sikeresen szakvizsgázott orvosokat.
    40 éves jubileumi elismerésben részesült Kovács Józsefné, aki a Dr. Bugyi István Kórházban dolgozik 1971. január 1-től. Pályafutását segédápolóként kezdte el a sebészeti osztályon, 1977-ben felnőtt szakápolói képesítést szerzett. 1983-ban érettségizett. 1980-ban az ápolói munkát műtői tevékenységre váltotta, 1989-ben műtős szakasszisztensi képesítést szerzett. Több évig volt a sebészeti osztályvezető műtősnője. Munkáját mindig lelkiismeretesen, odaadóan végezte. Jelenleg az urológiai osztályon dolgozik.

    25 éves jubileumi elismerésben részesült Túriné Tyukász Éva, aki 1991-ben szerzett általános ápoló, általános asszisztens szakképesítést. 1994-ben gyermekápoló, majd 1998-ban műtős szakasszisztensi képesítést szerzett. Intézményünknél jelenleg 2009. április 1-től dolgozik, ezt megelőzően már 19 évig volt intézményünk munkatársa, több területen.

    Sikeres szakvizsgát tett:

    Héjja Annamária, aki 2004-ben végzett a Szegedi Tudományegyetem angol nyelv és irodalom szakán bölcsészként, majd 2005-ben ugyanebben az intézményben pszichológus (személyiség- és klinikai) képesítést szerzett. A Dr. Bugyi István Kórházban 2005. szeptember 1-től dolgozik pszichológusként. Ellátja az intézmény területén megforduló betegek pszichológiai vizsgálatát konzíliumi kérés alapján. Segíti a gondozottak fejlődését, szocializációját, testi-lelki, szellemi jólétüket. 2006-ban beiratkozott a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Klinikai és mentálhigiéniai gyermek- és ifjúsági pszichológus szakképzésére, ahol 2010. novemberében szakpszichológus képesítést szerzett.

    Dr. Irsai Ákos, aki 2003. szeptemberében végzett az Orvostudományi Egyetem Általános orvos szakán. Az egyetem elvégzése után a Szegedi Tudományegyetemen, majd a Szegedi II-es Kórházban dolgozott. Tanulmányai idején az Országos Mentőszolgálatnál vállalt munkát szakmai tudása, ismeretei gyarapítása érdekében. A szentesi kórházban 2006. szeptember 1-től az Anaesthesiológia-Intenzív osztályon dolgozik szakorvos-jelölt munkakörben. Feladatát mindig lelkiismeretesen, odaadóan végzi. Szükség esetén besegít a Sürgősségi Betegellátó Osztályon. 2010. novemberében Aneszteziológia-intenzív terápia szakorvos szakképesítést szerzett.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.