Két ország, egy cél, közös siker!

A szentesi Dr. Bugyi István Kórház és a zsombolyai Dr. Karl Diel Kórház nyertes pályázatot nyújtott be, az Együttműködés a sürgősségi ellátás fejlesztéséért HURO/0801/187 c. projektben. A szentesi kórház orvosai átadják tapasztalataikat a zsombolyaiaknak a sürgősségi betegellátás gyakorlatáról.

A pályázat keretében a szentesi kórház orvosi műszerei oktatásra alkalmas speciális eszközökkel bővülnek. A projekt teljes költségvetése 22 millió forint.
A zsombolyai orvosok november 15-től Szentesen töltöttek 5 napot, ahol szakmai elméleti és gyakorlati oktatáson vettek részt, s az elsajátított ismereteket  hazaérve átadják kollégáiknak is.
Az elméleti oktatásban többek között európai uniós egészségügyi kérdések, belgyógyászati-, gyermekgyógyászati-, neurológiai-, pszichiátriai-, traumatológiai, szemészeti-, sürgősségi képalkotó diagnosztikai-, urológiai-, fül-orr-gégészeti-, szülészeti-nőgyógyászati- és reumatológiai sürgősségi állapotok szerepelnek.
A képzésben résztvevők gyakorlaton vesznek részt a Sürgősségi Betegellátó Osztályon, valamint az urológiai-, az aneszteziológiai és intenzív terápiás-, a traumatológiai-, a radiológiai osztályon, illetve a szülőszobán, a gyermekgyógyászati ambulancián és a stroke-részlegen.
Dr. Bugyi István Kórház
Sajtószolgálata

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.